News Flash:

Un urs, care a provocat mai multe daune in gospodariile dintr-o localitate, a fost impuscat

21 August 2018
729 Vizualizari | 0 Comentarii
urs brun

Un urs periculos care a provocat mai multe daune in gospodariile din statiunea Baile Tusnad si in imprejurimi a fost impuscat, in urma obtinerii unei aprobari de la Ministerul Mediului, acordata dupa ce, in aceasta vara, patru persoane din localitate au fost atacate de animalele salbatice.
Potrivit unui comunicat de presa trimis, luni, de Consiliul Judetean Harghita, reprezentantii unei asociatii de vanatoare au impuscat, la sfarsitul saptamanii trecute, ursul periculos de la Baile Tusnad, care a provocat mai multe daune si a ucis animale din gospodariile oamenilor.

Potrivit sursei citate, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a aprobat impuscarea a doi masculi si relocarea a patru ursoaice si noua pui dupa ce la finalul acestei veri in orasul balnear Baile Tusnad patru persoane au ajuns in spital dupa ce au fost atacate de urs.
”In ceea ce le priveste pe ursoaicele cu pui care sunt adesea vazute la containerele de deseuri din oras, situatia nu este inca rezolvata deoarece asociatia de vanatoare Sfanta Ana nu dispune de arme de tranchilizare, nici de custi in care sa fie transportate animalele. Mai mult, inca nu s-a prezentat nici o asociatie de vanatoare care ar fi dispusa sa primeasca in relocare aceste ursoaice”, potrivit comunicatului de presa.

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a spus, zilele trecute, in cadrul unei vizite la Baile Tusnad, ca problema atacurilor ursilor au la baza o serie de cauze, precum incalzirea globala sau culegerea necontrolata a fructelor de padure, dar si guvernarea tehnocrata, care in cele 400 de zile nu a facut nimic.

De asemenea, ministrul Mediului declarase ca niciun stat membru al Uniunii Europene „si nu numai” nu a dorit sa ia niciun urs – specie protejata in Romania –, nici macar pentru gradinile zoologice, precizand ca multe tari nici nu mai au aceasta specie de 100 de ani. Mediafax

 


urs baile tusnad ministerul mediului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1357 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006285 (s)