News Flash:

Carmen Mihalcescu (PSD): Sesiunea extraordinara nu poate fi convocata. Unele semnaturi sunt diferite sau copiate

20 August 2018
1002 Vizualizari | 0 Comentarii
psd

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Carmen Mihalcescu, a declarat, luni, ca nu poate fi convocata sesiunea extraordinara ceruta de PNL, USR si PMP, pentru ca solicitarea nu respecta Regulamentul, iar unele semnaturi ale deputatilor sunt „diferite" sau „copiate".
„In solicitare se specifica perioada in care sa aiba loc, mai putin ora la care aceasta sa se intample. Motiv pentru care, colegul meu aflat de permanenta saptamana trecuta, Florin Iordache, a decis ca aceasta sa fie trimisa Secretariatului General pentru convocarea Biroului Permanent. Solicitarea nu intruneste in momentul de fata toate prevederile legale si regulamentare in sensul in care, potrivit art.72 din Regulament, ar fi trebuit insotita de un proiect de hotarare prin care sa specificam denumirea comisiilor de ancheta, obiectivele acestora. Sunt si anumite inadvertente de natura tehnica, incepand cu tabelele, de care s-a facut misto in Biroul Permanent”, a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor, Carmen Mihalcescu, dupa sedinta Biroului Permanent.

Deputatul PSD a explicat ca „s-a constatat ca unele semnaturi sunt diferite".

„S-a constatat ca unele semnaturi (ale deputatilor care au sustinut convocarea sesiunii extraordinare - n.r.) sunt diferite. Daca va veti uita pe solicitare, veti constata ca domnul Nasui, este doar un exemplu, sunt si multe altele, are o semnatura diferita pe solicitarea trimisa pentru Biroul Permanent si pe tabelul pe care a semnat pentru convocarea seisunii extarordnare. Noi nu avem compententa necesara sa facem o expertiza grafologica, noi parlamentarii, dar toate aceste lucruri luate la un loc, nerespectarea art.72 din Regulament, cu acele semnaturi care sunt multe si nu te duc la 110 semnaturi cate ai avea nevoie pentru o sesiune extraordinara, inseamna ca Regulamentul nu a fost respectat, motiv pentru care aceasta sesiune extraordinara nu poate fi convocata", a declarat Mihalcescu.
Aceasta a adaugat ca a aflat de pe Facebook ca unii deputati semnatari „nu aveau fizic cum sa o faca".

„Saptamana trecuta, colegii mei de la cabinet, intamplator, fiind pe retelele de socializare, au constatat ca uni colegi semnatari ai tabelului practic nu aveau fizic cum sa o faca pentru ca ori nu se aflau in tara, asta mi-au spus ei uitandu-se la Facebook", a precizat Carmen Mihalcescu.

Ea a mai spus ca unele semnaturi au fost „copiate". „Unele semnaturi au fost copiate de pe un proiect de lege trecut, pe o initiativa legislativa, si ulterior anexata solicitarii", a conchis Mihalcescu.

Presedintele Camerei Deputatilor si-a delegat, luni, atributiile, catre vicepresedintele Camerei Deputatilor, Carmen Ileana Mihalcescu, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial.

„DECIZIE privind delegarea atributiilor presedintelui Camerei Deputatilor. In temeiul art. 34 si 35 din Regulamentul Camerei Deputatilor, aprobat prin Hotararea Camerei Deputatilor nr. 8/1994, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Camerei Deputatilor emite prezenta decizie. Articol unic – In data de 20 august 2018, atributiile presedintelui Camerei Deputatilor vor fi exercitate de doamna deputat Carmen Ileana Mihalcescu, vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Presedintele Camerei Deputatilor, Nicolae-Liviu Dragnea”, se arata in decizia publicata luni in Monitorul Oficial.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca nu numai ca presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, nu a convocat sesiunea extraordinara ceruta de Opozitie, ci, "intr-un gest suprem de lasitate" si-a delegat atributiile catre Carmen Mihalcescu, "sotia consilierului sau, Horia Mihalcescu".

"Liviu Dragnea nu numai ca nu a convocat sesiunea extraordinara, saptamana trecuta, ci astazi, intr-un gest suprem de lasitate si de lipsa de responsabilitate, a delegat atributiile catre doamna Mihalcescu, sotia consilierului sau, Horia Mihalcescu. Ea a fost delegata fara ca solicitarea sesiunii extraordinare sa fie finalizata de presedintele Camerei Deputatilor. Sigur ca reprezentantii nostri solicita convocarea sesiunii extraordinare de catre presedinte, iar apoi biroul presedintelui sa aprobe", a afirmat presedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul sedintei Biroului Executiv al partidului, care a a avut loc luni la Parlament.Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a discutat, luni, solicitarea PNL, USR si PMP privind convocarea forului parlamentar intr-o sesiune extraordinara, formatiunile din Opozitie dorind dezbaterea, marti in plen, a unei motiuni simple impotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Solicitarea liderilor grupurilor parlamentare ale PNL, USR si PMP privind convocarea Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara" este singurul punct care figureaza pe ordinea de zi de luni a sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

PNL, PMP si USR au depus pe 14 august la Camera Deputatilor solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare in perioada 20-24 august.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, forul legislativ se poate intruni in sesiuni extraordinare la cererea Presedintelui Romaniei, a Biroului permanent sau a cel putin unei treimi din numarul deputatilor. Convocarea Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara se face de catre presedintele acesteia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005154 (s)