News Flash:

VREME de primavara in Romania. PROGNOZA METEO pana pe 23 februarie, in fiecare regiune a tarii

10 Februarie 2014
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor în intervalul 10 - 23 februarie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
În prima saptamâna a intervalului vremea va fi deosebit de calda, cu maxime termice ce se vor situa în medie între 10 si 16 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 11 si 16 februarie. Începând din 17 februarie temperaturile diurne vor scadea usor, pâna la medii cuprinse între 7 si 10 grade Celsius. Pâna în data de 18 februarie temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 1 si 5 grade, dupa care, pâna la sfârsitul intervalului, se vor situa în jurul valorii de 0 grade.
Vor fi ploi în general slabe în zilele de 11, 12 februarie si în jurul datei de 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa, cu mentiunea ca în ultimele nopti vor fi conditii de lapovita.
CRISANA
Vremea va fi mai calda decât normal în prima saptamâna a intervalului, când temperaturile diurne se vor situa în medie între 8 si 16 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 11 si 16 februarie. Începând din 17 februarie maximele vor scadea usor pâna la medii cuprinse între 6 si 8 grade Celsius, ce vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Pâna în data de 18 februarie, temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 1 si 4 grade, dupa care, pâna la sfârsitul intervalului, se vor situa în jurul valorii de 0 grade.
Vor fi ploi în general slabe în zilele de 11, 12 si în jurul datelor de 16 si 18 februarie. În restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa, cu mentiunea ca în ultimele nopti vor fi conditii de lapovita.

TRANSILVANIA
În perioada 10 – 16 februarie maximele termice vor oscila în medie între 6 si 12 grade si vor caracteriza o vreme calda. Începând din 17 februarie temperaturile diurne vor fi mai constante si apropiate de cele normale ale perioadei si se vor situa la valori medii în jur de 5 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent negative pe aproape întreg intervalul de prognoza, cele mai scazute valori, în medie în jur de – 4 grade, se vor înregistra în noptile de 11, 22 si 23 februarie.
În jurul datelor de 12 si 16 februarie si în perioada 18 - 21 februarie vor fi ploi, iar pe timpul noptilor trecator si lapovita sau ninsoare. În restul intervalului conditiile de precipitatii vor fi reduse.

MARAMURES
Vremea va fi calda în perioada 10 – 16 februarie, când temperaturile diurne se vor situa, în medie, între 6 si 12 grade Celsius. Începând din 17 februarie maximele termice vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei si se vor situa la valori medii în jur de 5 grade Celsius. De-a lungul întregului interval de prognoza minimele termice se vor încadra în medie între – 3 si 3 grade.
Vor fi ploi, în general slabe, posibil în fiecare zi, iar începând cu data de 18 februarie cresc sansele de lapovita sau ninsoare, pe timpul noptilor.

MOLDOVA
Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, de-a lungul celor doua saptamâni de prognoza. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse în medie între 4 si 7 grade si doar în jurul datei de 16 februarie se pot apropia de 10 grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între – 3 si 0 grade, exceptând noaptea de 11 februarie când pot coborî la medii de – 6 grade Celsius.
În intervalul 12-14 februarie si în perioada 16-21 februarie, vor fi ploi slabe sau burnite, dar trecator si lapovite sau fulguieli.

DOBROGEA
În prima saptamâna a intervalului vremea va fi calda, cu maxime termice ce se vor situa în medie între 8 si 12 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 12 si 16 februarie. Începând din 17 februarie temperaturile diurne vor caracteriza un regim termic mai apropiat de cel normal, cu medii ale valorilor maxime în jur de 8 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent pozitive de-a lungul întregului interval si vor oscila în medie între 0 si 5 grade.
Vor fi ploi slabe sau burnite în zilele de 13 si 14 februarie si în perioada 17-20 februarie.

MUNTENIA
Vremea va fi calda în prima saptamâna, când temperaturile diurne vor oscila în medie între 7 si 13 grade Celsius, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în data de 16 februarie. În a doua saptamâna, maximele termice vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei si se vor situa la valori medii în jur de 8 grade Celsius. De-a lungul întregului interval de prognoza, minimele termice se vor încadra în medie între – 2 si 1 grad, exceptând noaptea de 11 februarie când pot coborî la medii de – 5 grade Celsius.
Vor fi ploi slabe sau burnite în zilele de 12 si 13 februarie, dar si în perioada 17-20 februarie, când pe timpul noptilor poate aparea si lapovita.

OLTENIA

Vremea va fi usor mai calda decât în mod obisnuit pe tot parcursul intervalului, cu maxime termice ce se vor situa în medie între 7 si 10 grade Celsius, iar în data de 16 februarie se vor apropia de o medie de 13 grade. Temperaturile minime se vor situa, de-a lungul celor doua saptamâni de prognoza, la valori medii cuprinse între – 2 si 2 grade.
Vor fi ploi slabe sau burnite în jurul datei de 12 februarie, dar si în perioada 18-21 februarie, când pe timpul noptilor poate aparea si lapovita.
LA MUNTE
În prima saptamâna maximele termice se vor situa în medie între 1 si 8 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în zilele de 11, 12 si 16 februarie, iar cele minime între – 4 si 2 grade, caracterizând o vreme mai calda decât în mod normal pentru aceasta perioada. Dupa data de 17 febuarie, vremea se va raci, astfel încât temperaturile diurne vor avea valori medii în jur de 0 grade Celsius, iar cele nocturne vor fi, în medie, în jur de – 6 grade Celsius.
În perioada 12-14 vor fi precipitatii slabe sub forma de ploaie, dar trecator si lapovita si ninsoare în zonele înalte. Dupa data de 16 februarie pâna la sfârsitul intervalului vor predomina ninsorile, dar slabe cantitativ. Mediafax.ro

banat crisana transilvania maramures moldova dobrogea muntenia oltenia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0891 (s) | 22 queries | Mysql time :0.025529 (s)