News Flash:

Vrei sa adopti un caine de la distanta? Iata cat te costa

21 Octombrie 2013
2724 Vizualizari | 0 Comentarii

Primaria Sectorului 2 anunta lansarea serviciului de adoptie la distanta pentru iubitorii de animale de pe raza sectorului. Cei interesati sa aiba grija de un caine, dar nu îsi pot permite aducerea lui acasa sunt inivitati sa plateasca 77 de lei lunar pentru întretinerea animalului în doua adaposturi din afara orasului.

Pentru iubitorii de animale care nu au posibilitatile necesare de îngrijire, dar doresc sa salveze viata unui patruped, Consiliul Local al Sectorului 2 a hotarat conditiile în care se poate adopta la distanta un caine, anunta administratia locala printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, în prezent, se ofera spre adoptie la distanta un numar de 704 caini care sunt gazduiti în doua adaposturi, unul la Butimanu, judetul Dambovita si altul la Tanganu, judetul Ilfov. Cei 704 caini au fost preluati de Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 la solicitarea unor persoane sau societati comerciale care nu mai puteau sa-i îngrijeasca din diverse motive sau de la rudele bucurestenilor care au decedat, iar urmasii acestora nu doresc sa continue întretinerea animalului respectiv. Pentru a preveni ajungerea în strada a acestor caini, Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 i-a preluat în adaposturile create special pentru asemenea cazuri.

Iubitorii de animale sunt invitati sa vina si sa-si aleaga cainele dorit, dupa urmatorul program: de luni pana vineri între orele 10.00 – 18.00 la adapostul din Tanganu si la adapostul din Butimanu, dupa care vor încheia un contract de adoptie la distanta cu Centrul Teritorial Veterinar al Primariei Sectorului 2 situat pe Soseaua Pantelimon numarul 500.

Informatii suplimentare despre adoptiile la distanta se pot obtine la numerele de telefon: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07 al Centrului Teritorial Veterinar Sector 2.

Costul lunar de întretinere al unui asemenea caine a fost stabilit la suma de 77 de lei din care se asigura cazarea, întretinerea si asistenta sanitar – veterinara de specialitate. Nu exista limita pentru numarul de caini adoptati la distanta, cu conditia ca persoana care i-a luat în grija sa plateasca trimestrial contravaloarea întretinerii lor. In cazul în care, din diverse motive, persoana respectiva nu mai plateste taxele necesare îngrijirii cainelui adoptat, atunci cainele va fi preluat de catre Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 si va fi pregatit pentru o noua adoptie.

Castrare pe banii Primariei

De asemenea, Consiliul Local al Sectorului 2 vine si în sprijinul categoriilor sociale defavorizate din sectorul 2 care detin caini, dar nu au bani sa plateasca castrarea acestora care este obligatorie, potrivit Legii numarul 258 din anul 2013.

Astfel, pentru a veni în ajutorul acestor bucuresteni  si pentru a-i scuti de plata unor amenzi cuprinse între 5.000 – 10.000 lei, prevazute de Legea numarul 258 din anul 2013 pentru cei care nu îsi sterilizeaza cainii, Consiliul Local al Sectorului 2 a hotarat sa le fie castrate animalele gratis de catre Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2.

Categoriile sociale care beneficiaza de castrare gratuita a animalelor de companie sunt urmatoarele:

•        Persoanele cu handicap care figureaza în baza de date a Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2,
•        Familiile care au în îngrijire persoane cu handicap (adulti sau copii),
•        Pensionarii domiciliati pe raza sectorului 2 care au pensii sub valoarea de 1000 lei, în baza actului de identitate si a talonului de pensie.
•        Persoanele beneficiare de venitul minim garantat în baza Legii numarul 416 din 2001si care figureaza în baza de date a Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2. Nivelul lunar al venitului minim garantat este de:
a) 244 lei pentru familiile formate din 2 persoane,
b) 342 lei pentru familiile formate din 3 persoane,
c) 423 lei pentru familiile formate din 4 persoane,
d) 505 lei pentru familiile formate din 5 persoane,
e) cate 35 lei pentru fiecare alta persoana peste numarul de 5 persoane, care face parte din familie, în conditiile prevazute de Legea nr. 416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) In situatia persoanelor singure nivelul lunar al venitului minim garantat este de 136 lei.

Persoanele care fac parte din categoriile de mai sus pot solicita gratuit castrarea animalelor pe care le detin, anuntand Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 la numerele de telefon: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, iar echipele medicale se vor deplasa la domiciliul acestora în vederea preluarii cainilor. Dupa castrarea, vaccinarea, deparazitarea interna si externa, precum si microciparea gratuita a animalelor, acestea vor fi returnate detinatorilor.

Hotararea Consiliului Local Sector 2 de castrare a cainilor vine în sprijinul demersurilor Primariei Municipiului Bucuresti de stopare a numarului de caini de pe strazi, precum si a faptului ca prin Legea 258 din anul 2013 nu se precizeaza foarte clar ce se întampla cu puii de caine care ajung în strada din curtile bucurestenilor.


tanganu informatii suplimentare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005592 (s)