News Flash:

Vom avea 3 festivaluri legate in luna iulie, un adevarat maraton. In Timisoara si in Banatul Montan se va asculta jazz

20 Mai 2021
527 Vizualizari | 0 Comentarii

Muzica si turism regional. Totul printr-un maraton de jazz, care va da restart festivalurilor in aer liber in Timisoara si in Banatul Montan.

Organizatorii de evenimente de jazz si administratiile locale si judetene din zona Banatului, au pus bazele unui program cultural pilot de comunicare turistica pentru regiune: Jazzed UP!

‘Vom organiza un festival regional de jazz. Sub numele de Jazzed UP Banat, vom avea zece zile de spectacol cu trei festivaluri diferite, dar unite: Jazz TM, Garana Jazz Festival si Jazz Updates. Am ales sa desfasuram aceste evenimente sub o umbrela comuna. Primaria Timisoara, Primaria Resita si Consiliul Judetean Caras Severin sunt finantatorii principali ai festivalului si speram sa ni se alature si Consiliul Judetean Timis. Incepem pe 2 iulie in Piata Libertatii si vom incheia pe 11 iulie la Garana. Vorbim astfel si de un program de comunicare turistica pentru toata regiunea, care sa lege evenimentele din Timisoara pana in Banatul de munte’, a spus primartul Timisoarei, Dominic Fritz.

Asadar, primul festival va fi JazzTM 2021, ajuns la a 8-a editie. Se va desfasura intre 2 si 4 iulie, iar lineup-ul va fi: Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis, Ibrahim Maalouf „Quelques Melodies”, Nubya Garcia, Ashley Henry, Bokanté, Theon Cross, Adi Stoenescu Group, Marta Popovici & On The Fly, 7th Sense.

Accesul la Jazz TM va fi pe baza de bilete gratuite in limita locurilor disponibile. Deocamdata sunt disponibile 500 de locuri, dar este foarte posibil ca in viitorul apropiat sa se mai deblocheze, in functie si de rata de infectare.

Participarea este permisa numai pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau antigen rapid nu mai vechi de 72 de ore.

‘Consider ca dupa o perioada destul de lunga, este momentul ca aceasta regiune sa accepte ca jazz-ul s-a dezvoltat si stindardul a fost tinut sus de unul din cele mai vechi festivaluri de gen si ma refer la Garana Jazz Festival peste care Jazz TM a venit cu un layer de accesibilitate, educatie muzicala si orientare mai accentuata catre publicul tanar, iar Jazz Updates va lega cele doua evenimente in asa fel incat din punct de vedere turistic sa oferim publicului posibilitatea sa aleaga aceasta parte a Romaniei pentru a petrece o vacanta muzicala’, a spus Norbert Tako, organizatorul Jazz TM.

Va urma Jazz Updates, un nou festival ce se va desfasura in Timisoara. Alin Rotaru, cel care a venit cu ideea a povestit de la ce a plecat totul.

‘Primul motiv este din nostalgia dupa primul club de jazz din tara, care era Pod 16 si coagula o scena si niste artisti locali absolut relevanti pentru scena muzicala romaneasca, iar al doilea motiv, am considerat ca este necesar sa existe o platforma care sa produca continut nou si sa acopere acele zone care prin formatul de festival nu se poate acoperi. Focusul nostre este sa ne orientam catre productia muzicala facute cu muzicieni romani, lucruri care se genereaza local si se pot prezenta la nivel international’, a spus organizatorul Jazz Updates Alin Rotaru.

Dupa alte doua doua zile de jazz in Timisoara, in care capete de afis vor fi artisti internationali ca Louis Sclavis (Lyon, Franta), Ralph Alessi (New York), Lucian Ban (Romania/New York), caravana jazz-ului se va muta in Poiana Lupului la Garana. Aici vor incanta simturile participantilor artisti din Norvegia, Franta, Statele Unite, Romania, etc. Garana Jazz va fi mai mult decat un festival, iar Marius Giura, organizator principal la deja 24 de editii ale celebrului Fest a anuntat ca aici vor avea loc expozitii de fotografie, lansari de CD-uri si discuri.

Garana Jazz Festival este, de un sfert de secol, un eveniment de marca ce a cultivat diversitatea jazz-ului la cea mai inalta calitate si a gazduit concerte legendare. In tot acesti ani a tinut in viata scena romaneasca de jazz, transformand satul in care se desfasoara intr-o veritabila atractie turistica.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006476 (s)