News Flash:

Concert pentru vioară și orchestră la Filarmonica Banatul Timișoara

Violonistul Florin Iliescu va cânta vineri, 16 februarie, la vioara Gioffredo Cappa, la Sala Capitol

16 Februarie 2024
107 Vizualizari | 0 Comentarii

Violonistul Florin Iliescu, solist al Filarmonicii Banatul Timișoara în acest sezon, va concerta vineri, 16 februarie, la Sala Capitol, începând cu ora 19:00.

Florin Iliescu va interpreta Concertul pentru vioară și orchestră nr. 1 în fa diez minor, op. 14 de H. Wieniawski, folosind o vioară Gioffredo Cappa, împrumutată de la Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Frankfurt.

Născut în 1984 la București într-o familie de muzicieni, Florin Iliescu a început studiul viorii la vârsta de cinci ani. A fost influențat de violoniști precum Christiane Edinger, Zakhar Bron, Leonidas Kavakos și Ștefan Gheorghiu. În timpul studiilor la Universitatea de Muzică din Lübeck, Iliescu a debutat ca solist cu Filarmonica din Lübeck, la vârsta de 19 ani. Din 2018, este prim-concertmaestru al Orchestrei Simfonice Radio din Frankfurt. În 2019, a concertat alături de violonistul de renume internațional Gil Shaham la Alte Oper Frankfurt.

Înainte de concertul lui Florin Iliescu, Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, sub conducerea maestrului Radu Paponiu, va interpreta Concertul românesc de G. LIGETI. În final, publicul va asculta Simfonia nr. 7 în la major, op. 92 de L. Van Beethoven.

Radu Paponiu și-a început studiile muzicale la vioară la vârsta de șapte ani și a urmat cursuri particulare cu Carmen Runceanu și Ștefan Gheorghiu. Ulterior, a obținut două diplome în interpretare (vioară) sub îndrumarea lui Robert Lipsett la Conservatorul Colburn din Los Angeles. Paponiu este director artistic și muzical al Orchestrei Simfonice de Sud-Vest Florida, dirijor asociat al Filarmonicii din Napoli și director muzical al Orchestrei de tineret a Filarmonicii din Napoli.

Biletele pentru eveniment sunt disponibile pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casieria instituției și pe myticket.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005339 (s)