News Flash:

Vin ninsorile! COD GALBEN DE NINSORI, posibil de luni

24 Noiembrie 2013
1247 Vizualizari | 0 Comentarii
Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat că începand de luni vor exista condiţii pentru ninsori şi că este posibil să fie emis un cod galben, care ar urma să vizeze mai întai nordul, centrul şi vestul ţării, iar apoi Oltenia şi restul zonei de sud.

Pentru luni seară, ninsorile sunt aşteptate şi în Oltenia, iar marţi şi miercuri, în restul zonei de sud a ţării.
Referitor la răcirea vremii, meteorologii se aşteaptă ca în Bucureşti, de pildă, temperatura minimă să coboare joi pană la -5 grade, în timp de în depresiuni va fi şi mai rece, respectiv -10 grade.
Informaţii mai precise despre evoluţia vremii în săptămana viitoare vor fi incluse de ANM într-o informare ce va fi emisă duminică, a mai spus Ion Sandu.
VREMEA PE 2 ZILE
Duminică, vreme în general închisă, cu ploi în aproape toată ţara, dar valorile de temperatură se vor menţine mai ridicate decat în mod obişnuit la această dată. Izolat, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali, cantităţile de apă pot depăşi 10...15 l/mp. Vantul va sufla slab, cel mult moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, cu cele 18 grade în sud-est la Călăraşi şi Tulcea. In noaptea de duminică spre luni, la munte şi trecător în nord-vest, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.
Luni vremea va intra într-un proces de răcire, ce se va resimţi mai mult în jumătatea de nord-vest. Astfel maximele termice se opresc la 4 grade la Oradea şi Cluj Napoca, dar ajung la 13 grade la Constanţa. Precipitaţiile se transformă în ninsoare la munte, vor fi mixte (ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare) în nord, centru şi vest şi doar sub formă de ploaie în sud şi sud-est. Vantul se intensifică în majoritatea regiunilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005708 (s)