News Flash:

Aeroportul din Timisoara poate rivaliza cu cele din Viena si Budapesta

24 Noiembrie 2013
1286 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean: „Unul dintre lucrurile pe care le încercăm acum este conectarea Timişoarei la cateva hub-uri internaţionale”
Aeroportul din Timişoara are şanse mari de dezvoltare în viitorul apropiat. Ben-Oni Ardelean, senator PNL de Timiş, spune că Aeroportul Internaţional Timişoara e gata să fie un punct important pe harta aviatică a Europei, mai ales acum, cand va fi preluat de administraţia locală şi judeţeană în proporţie de 80 la sută, informeaza Ziuadevest.ro.
Acum se va încerca conectarea aeroportului la mai multe hub-uri internaţionale. „Orice aeroport intră în business cînd are trafic mult mai mare, oferă servicii din cele mai variante şi reuşeşte să ridice nivelul de servicii. Unul dintre lucrurile pe care le încercăm acum este conectarea Timişoarei la cateva hub-uri internaţionale. Hub-ul de la Amsterdam este unul extrem de important, prin care o să reuşim să aducem zboruri noi. Mi s-a promis o realizare rapidă la Bucureşti. Discuţia principală este ca acest aeroport să devină eficient. Incă depindem foarte mult de aprobările Bucureştiului, de ceea ce înseamnă investiţiile vizavi de finanţări. Atunci preferi să aduci decizia mai aproape de autorităţile locale. Vorbim de o bătălie cu tot ceea ce înseamnă traficul aerian din zonă – Budapesta, Belgrad, alte hub-uri mari. Dacă noi reuşim pe aeroportul din Timişaora să venim cu preţuri sub preţurile Vienei, între Frankfurt şi Bucureşti, aeroportul din Timişoara va deveni interesant pentru cursele cargo”, spune Ben-Oni Ardelean.
„Este foarte important să aibă loc discuţiile cu operatorii”
Aeroportul din Timişoara este la nici doi kilometri de autostradă, de calea ferată, aeroportul din Timişoara are mai multe avantaje, chiar din punct de vedere geografic. „Localizarea Timişoarei, geografic, permite să se realizeze un hub extraordinar pentru întreaga regiune – legături cu Ucraina, Macedonia, Serbia, Croaţia, chiar şi cu bulgarii”, spune senatorul de Timiş. Pentru aceasta însă trebuie să găseşti acei „carryers” (companii care transportă marfă). „Este foarte important să aibă loc discuţiile cu operatorii. Din momentul respectiv eu am garanţia că am trafic, şi atunci eu fac terminale, încep să mă dezvolt. Eu trebuie să am carryerul acela, care să spună: vreau să vin de la Shanghai, Beijing, îmi fac hub la Timiuşoara, apoi distribui în Serbia, ori alte ţări din apropiere”, declară Ben-Oni Ardelean. Acest lucru trebuie făcut, spune senatorul, pentru că în Romania s-au construit aeroporturi peste capacitate - Clujul, Oradea, şi acum bate vantul pe pistele lor.
„Localizarea Timişoarei este ideală pentru un astfel de proiect”
De asemenea, în vecinătatea acestui aeroport se va construi, cel mai probabil, un centru intermodal, de care se vorbeşte de mult timp, la Remetea. Se vorbeşte, dar nu s-a început construcţia lui însă. Centrul intermodal ar permite schimbul de mărfuri de pe mai multe căi de comunicaţie – transport naval, aerian, terestru. „Hotărarea definitivă este a guvernului. S-a tot amanat o decizie majoră. Supărarea şi frustrarea mare este legată de faptul că, înţelege toată lumea: nu sunt bani, dar dă-mi avize, să ştiu că-l am. Trebuie să deblocăm proiecte care au fost blocate. Eu acum intru în competiţie cu aeroportul din Viena şi Budapesta. Localizarea Timişoarei este ideală pentru un astfel de proiect”, spune senatorul.

ben-oni ardelean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1409 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005689 (s)