News Flash:

Consilierii locali din Bistrita Nasaud, retinuti pentru fapte de coruptie, dar cercetati in stare de libertate

24 Noiembrie 2013
1237 Vizualizari | 0 Comentarii
Cei cinci consilieri locali din comuna Livezile şi un consilier personal al primarului, care au fost reţinuţi pentru fapte de corupţie în urma unui flagrant organizat de Direcţia Generală Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, vor fi cercetaţi în stare de libertate, însă au primit interdicţia de părăsi ţara în următoarele 30 de zile.

Prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan, a declarat duminică pentru AGERPRES că cei şase nu au mai ajuns în faţa instanţei, procurorul emiţând ordonanţă de cercetare a acestora în libertate.

'Au fost reţinuţi, dar nu vor fi duşi în arest, pentru că trebuia aseară la ora 8,00 să fie duşi la arestare. Nu a fost dus nimeni la arestare, toată lume a fost pusă în libertate, procurorul dând ordonanţă cu obligare de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile. Faptele pentru care ei au fost reţinuţi sunt de şantaj, de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi de instigare la delapidare. Denunţător în cauză este un reprezentant al unei asociaţii a crescătorilor de ovine, constituite în zonă, în comuna Livezile', a spus Sângeorzan.

Potrivit datelor furnizate de Parchet, cei cinci consilieri locali şi un angajat al Primăriei Livezile au primit bani din partea reprezentantului asociaţiei crescătorilor de ovine, care este chiar fratele primarului, în două etape, a doua oară având loc constatarea în flagrant.

Acţiunea de prindere în flagrant a avut loc vineri noaptea, iar cele şase persoane au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore.

Din primele informaţii, se pare că persoanele reţinute fac parte dintr-o comisie a primăriei care verifică modul în care sunt folosite şi întreţinute terenurile concesionate de primărie crescătorilor de animale, pentru care asociaţia primeşte subvenţii de la APIA. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007192 (s)