News Flash:

VIDEO SOCANT cu momentul prabusirii avionului de pasageri din Rusia

19 Noiembrie 2013
1319 Vizualizari | 0 Comentarii

Accidentul aviatic care a avut loc, duminică seară, în apropierea oraşului rus Kazan şi care s-a soldat cu 50 de morţi, a fost surprins de camerele de supraveghere de pe aeroport. Un avion Boeing de tip 737-500 aparţinand companiei Tatarstan s-a prăbuşit înainte de aterizarea pe aeroportul din Kazan, situat în centrul ţării, în republica rusă Tatarstan. La bordul avionului se aflau 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, avionul încercase de trei ori să aterizeze înainte de a cădea pe pista aeroportului din oraşul Kazan.

In înregistrarea dată publicităţii luni se poate vedea cum avionul se prăbuşeşte brusc şi ia foc la momentul impactului.

Surse din cadrul comisiei de anchetă, citate de RIA Novosti, au dezvăluit că o eroare de pilotaj se află cel mai probabil la originea prăbuşirii avionului.

Unul dintre cei doi fii ai preşedintelui republicii ruse Tatarstan,  Irek Minnihanov, în varstă de 23 de ani, a decedat în accidentul aerian produs duminică. In accident a murit şi Alexandr Antonov, şeful Serviciului federal de securitate (FSB) din Tatarstan.

Avionul care s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Kazan, în Rusia, a fost exploatat timp de 23 de ani, de către şapte companii în total, inclusiv de către compania romanească Blue Air, şi a fost implicat într-un accident grav în Brazilia în 2001, potrivit presei şi unui site.

Boeingul de tip 737-500 aparţinand companiei Tatarstan, care a efectuat primul zbor în 1990, a fost exploatat mai întai de compania franceză Euralair Horizons, lichidată în 2005, apoi de către Air France, timp de trei ani, potrivit site-ului specializat AirFleets.fr.

El a ajuns apoi la Uganda Airlines, care l-a exploatat aproape cinci ani, după care a servit trei ani în cadrul companiei braziliene Rio Sul. A aparţinut apoi firmei romaneşti Blue Air, celei bulgăreşti Bulgaria Air şi a fost cumpărat de firma rusească Tatarstan.

In decembrie 2001, pe cand era exploatat de Rio Sul, a fost implicat într-un accident grav la aterizare pe aeroportul Belo Horizonte, în Brazilia, fără să provoace victime, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass, care citează presa braziliană.

Pe o ploaie puternică, avionul care transporta în total 108 persoane, a atins solul înainte de pistă, a revenit în aer şi a recăzut pe pistă, rupandu-i-se o parte a trenului de aterizare. Aeronava a alunecat pe reactorul situat pe aripa stangă pe o porţiune de 1,7 kilometri şi s-a oprit. A fost supus unor reparaţii importante şi reintrodus în serviciu.

Avionul, care venea de la Moscova, s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Kazan şi a luat foc. Cei 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului au decedat toţi în accident.

Mediafax

Galerie Video


accidentul aviatic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006081 (s)