News Flash:

Opt suporteri romani, arestati la Atena

17 Noiembrie 2013
1339 Vizualizari | 0 Comentarii
Opt cetăţeni români, suporteri ai naţionalei de fotbal, au fost reţinuţi vineri în Grecia, sub acuzaţia deţinerii de torţe şi fumigene, materiale interzise de către legislaţia elenă la intrarea pe un stadion. Vineri seara, pe stadionul ''Giorgios Karaiskakis'' din Pireu, a avut loc meciul de fotbal România-Grecia pentru calificarea la Cupa Mondială.


Reprezentanţii Ambasadei României la Atena au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la incident şi s-au deplasat la subdiviziunea unde erau reţinuţi cetăţenii români pentru a discuta cu aceştia, a precizat duminică Ministerul român al Afacerilor Externe, la solicitarea AGERPRES.


Potrivit informaţiilor primite de la ambasada României la Atena, cei opt cetăţeni români au fost condamnaţi la o pedeapsă de 5 luni cu suspendare, pe o perioadă de 3 ani. Cetăţenii români au făcut apel la hotărârea judecătorească emisă. Poliţia a decis menţinerea celor opt români în stare de arest, până la finalizarea procedurilor de expulzare.


Misiunea diplomatică păstrează permanent legătura atât cu cetăţenii români, cât şi cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor.


MAE menţionează, totodată, faptul că, în ideea prevenirii unor astfel de cazuri, a lansat, încă din data de 25 octombrie 2013, o atenţionare de călătorie prin care recomanda cetăţenilor români care urmau să călătorească în Republica Elenă cu ocazia disputării meciului de fotbal dintre reprezentativele Greciei şi României să respecte cu stricteţe măsurile de ordine şi siguranţă publică stabilite de către autorităţile elene.AGERPRES

externe
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005705 (s)