News Flash:

CARNAGIU in Egipt dupa ciocnirea unui tren cu doua vehicule: Zeci de morti si raniti

18 Noiembrie 2013
1266 Vizualizari | 0 Comentarii

Cel puțin 24 de persoane au fost ucise și 28 rănite luni dimineață în capitala Egiptului, Cairo, la o trecere de nivel cu calea ferată, în urma coliziunii dintre un tren de marfă și două autovehicule, un camion și un microbuz care transporta o familie ce revenea de la o nuntă, transmite AFP.

Potrivit directorului căilor ferate egiptene, cele două autovehicule nu au respectat semnalele de avertizare și au trecut pe lângă bariere.

Acest accident survine la câteva zile după reluarea completă a traficului feroviar în Egipt, întrerupt în urma tulburărilor ce au urmat înlăturării de la putere a președintelui Mohamed Morsi de către armată, în luna iulie.

În ultimii ani, în Egipt s-au produs mai multe catastrofe feroviare, provocate în principal de proasta întreținere a rețelei de căi ferate. Astfel, în luna ianuarie 17 persoane și-au pierdut viața în urma deraierii unui tren cu soldați, după ce în noiembrie 2012 coliziunea dintre un tren și un autobuz școlar a provocat moartea a 47 de elevi, atunci barierele nefiind coborâte întrucât angajatul căilor ferate însărcinat cu manevrarea lor a adormit la postul de lucru. Însă cea mai gravă catastrofă feroviară din istoria Egiptului rămâne cea din anul 2002, când 360 de călători au murit în urma incendiului unui tren.AGERPRES


egiptului cairo mohamed morsi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007643 (s)