News Flash:

Veste buna pentru turisti. Transalpina va fi reabilitata

18 Martie 2015
873 Vizualizari | 0 Comentarii
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a preluat provizoriu amplasamentul Transalpina de la constructorul Romstrade, in faliment, unde va incepe lucrari de consolidare si, totodata, "intreprinde demersuri" in justitie pentru rezilierea contractului cu firma detinuta de Nelu Iordache.
"A fost emisa Ordonanta Presedintiala privind preluarea provizorie de catre CNADNR a amplasamanetului DN 67C, Bengesti - Sebes de la Romstrade, in vederea urgentarii demararii unor lucrari de consolidare a acestui sector de drum national. Aceasta preluare va avea loc in perioada 18-20 martie 2015. Conform celor stipulate in Ordonanta mentionata mai sus, vor fi executate lucrari de reparatii de stricta necesitate pentru conservarea lucrarilor si mentinerea viabilitatii in vederea asigurarii unui trafic rutier in conditii de siguranta", se arata intr-un comunicat transmis de CNADNR.
CNADNR a semnat in luna septembrie 2008 contractul cu Romstrade, care urma sa modernizeze drumul intr-un an si jumatate.
"Precizam ca antreprenorul nu a respectat termenul contractual de 18 luni prevazut. Pe parcursul derularii contractului, antreprenorul nu a demonstrat ca are capacitatea tehnica de a finaliza lucrarile de modernizare in termenele stabilite, astfel in data de 5 octombrie 2012 CNANDR a suspendat lucrarile. Avand in vedere faptul ca, in ultimii doi ani, lucrarile au fost abandonate de constructorul Romstrade, neasigurandu-se in tot acest timp si conservarea lucrarilor, in prezent se inregistreaza degradari ale structurii de rezistenta a drumului provocate de scurgerea necontrolata a apei provenite din precipitatii si din topirea zapezilor. Acestea pot constitui un potential pericol de cedare a drumului sub actiunea traficului", se spune in comunicat.
Mediafax.ro 

nelu iordache
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1386 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012217 (s)