News Flash:

Cum este sexul la 20, 30, 40, 50 de ani

16 Martie 2015
1277 Vizualizari | 0 Comentarii
Viata sexuala este influentata intr-o mai mare sau mai mica masura de varsta. Iata cateva repere despre cum variaza sexul in functie de varsta! ...20 de ani: hormoni+vise erotice
Din adolescenta si pana la implinirea varstei de 20 de ani, baietii si fetele se situeaza biologic oarecum la poli opusi. Din cauza cresterii nivelului de testosteron, hormon considerat adevarat „carburant” sexual, baietii au frecvent vise erotice, materializate sau nu. In ceea ce le priveste pe fete, ele sunt mai ales preocupate sa isi canalizeze sexualitatea pentru a-si seduce partenerul.
20 – 30 de ani: vremea "descoperirilor" intime
Pentru ambele sexe, aceasta este varsta celor mai multe descoperiri pe plan erotic. Intre aceste varste, femeile par sa prefere discutiile despre sex, spre deosebire de barbati, care trec mai repede la „fapte”. Barbatii trebuie sa tina cont de faptul ca partenerele lor au mai multa nevoie de preludiu decat ei, de stimulare a zonelor placerii pentru a ajunge la orgasm.

30 – 40 de ani: maturizare sexuala
Mai putin „presati” de hormoni, barbatii si femeile pot profita de intreaga experienta acumulata pentru a-si oferi reciproc placere, multe femei ajungand de-abia acum sa traiasca adevaratele orgasme. Totusi, acum poate surveni rutina sexuala, de aceea sexologii sfatuiesc cuplurile sa acorde suficient timp vietii intime.
40 – 50 de ani: apogeul erotic
Teoretic, intre 40 si 50 de ani ar trebui ca viata sexuala sa fie una echilibrata si armonioasa, mai ales in cazul partenerilor care sunt impreuna de multi ani, care isi cunosc dorintele si asteptarile sexuale. Insa, tot acum, unii barbati vor sa isi traiasca din nou adolescenta sau sa isi materializeze unele fantezii sexuale („criza barbatului de 40 de ani”).
Dupa 50 de ani: inca se mai poate
Schimbarile hormonale asociate menopauzei si andropauzei isi pun amprenta si asupra vietii sexuale. Astfel, intrarea la menopauza ii poate da femeii sentimentul ca nu mai este dorita. In plus, scaderea nivelului de estrogen ii poate diminua acesteia dorinta de a face dragoste, neajuns care poate fi depasit cu ajutorul terapiilor de substitutie hormonala. Barbatii au nevoie de mai multa stimulare, pentru ca nici reactia lor erotica nu mai este „automata”, ca la 20 de ani.
Sursa: www.clicksanatate.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005246 (s)