News Flash:

Vasile Stoica a revenit acasa dupa 8.300 de km prin Europa in scaunul cu rotile

9 Octombrie 2013
1722 Vizualizari | 0 Comentarii

Lugojeanul Vasile Stoica a revenit acasă marţi, 8 octombrie, după mai mult de două luni de la plecarea spre punctul extrem al Europei nordice. Acesta a fost aşteptat la intrarea în municipiu de cateva zeci de biciclişti, motociclişti şi persoane cu dizabilităţi care l-au şi condus pană la locul de unde a pornit în expediţie – centrul Lugojului.

„Mă simt foarte bine fizic, însă drumul Timişoara Lugoj de azi mi s-a părut cel mai lung din toată aventura mea, am avut mari emoţii apropiindu-mă de casă”, au fost primele cuvinte a le lui Vasile.

Maratonistul a parcurs 8.300 de km în scaunul cu rotile în dorinţa de a demonstra că şi persoanele cu dizabilităţi îşi pot depăşi condiţia cu ajutorul voinţei. De asemenea, el speră ca după acţiunea lui persoanele amintite să fie tratate cu un mai mare respect:

„Sper ca oamenii să-şi schimbe mentalitatea faţă de persoanele cu dizabilităţi, iar ele să capete o mai mare încredere în propriile forţe!”.

Ajuns pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, Vasile a avut surpriza de a fi întampinat şi de un grup de mici balerine care i-au urat bun-venit.

Un amplu reportaj despre întreaga aventură a lui Vasile Stoica puteţi citi în paginile săptămanalului Redeşteptarea care apare la chioşcuri joi, 10 octombrie.

 


maratonistul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005151 (s)