News Flash:

Urmarile scandalului cu primarul Robu: viceprimarul Stoia, lasat fara cateva atributii importante

9 Noiembrie 2013
1218 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Nicolae Robu a detaliat situaţia scandalului declanşat vizavi de persoana viceprimarului Traian Stoia.

Robu a spus că atacul lansat împotriva viceprimarului Traian Stoia nu este rezultatul unor neînţelegeri de moment şi că răbufnirea are în spate episoade repetate din perioada colaborării foarte proaste cu viceprimarul PSD.

"N-am vrut şi nici nu vreau să creez tensiune în USL, doar din cauza unei persoane. Am o dezamăgire legată de faptul că PSD a înţeles să trateze această problemă ca una partinică, cand de fapt este vorba doar de imposibilitatea mea de a colabora cu persoana domnului Traian Stoia.

Nu este corect ca PSD să vorbeascîă despre un conflict în USL, pentru că nu este un conflict partinic", a declarat Robu.

Primarul îi reproşează lui Stoia lipsa de performanţă în indeplinirea sarcinilor de serviciu.

Astfel, dacă în 2012 primăria a încasat din concesiuni şi închirieri o sumă de 18 milioane de lei, în acest an, pană la 31 octombrie, suma este de doar 12 milioane de lei, în condiţiile în care Traian Stoia s-a angajat să aducă la buget o sumă de 38 de milioane de lei.

Robu spune că viceprimarul a decis în mod discreţionar majorarea unor taxe şi că a avut încredere în el, în speranţa că va aduce bani la buget, însă rezultatul arată un grad de realizare a veniturilor de doar 31,5 la sută, total neperformant faţă de obiectivul propus.

"Asta înseamnă performanţă pentru domnul Stoia? Eu sunt obişnuit să realizez ceea ce îmi propun", a afirmat primarul, precizand că neîncasările se datorează deciziilor neinspirate ale viceprimarului, care a mărit unele taxe dincolo de gradul de suportabilitate, eliminand, astfel, o serie importantă de contribuabili.

Robu spune că Stoia a decis cu de la sine putere să mărească taxele la scriitori şi la artişti şi că nu lua în seamă nici una dintre observaţiile pe care i le făcea: "Una discutam, alta făcea!

Săptămanal, îşi făcea un titlu de glorie din descoperirire sale. De fapt, el încurca anchetele, în loc să le ajute".

Robu îl acuză pe Stoia de faptul că a organizat nişte echipe ad-hoc de control, din care făceau parte directori din subordinea primăriei, dar şi persoane private din anturajul viceprimarului.

Pe scurt, primarul susţine că viceprimarul nu îşi îndeplinea atribuţiile de serviciu şi că se ocupa de cu totul alte probleme decat cele trecute în fişa postului.

Cum PSD nu pare să acheseze la cecerea lui Robu de înlocuire a lui Stoia, Robu va opta pentru varianta B, adică îi va tăia din prerogative viceprimarului Traian Stoia.

Dacă Traian Stoia va continua cu practicile de pană acum, Robu îl va acuza de abuz în serviciu, cu consecinţele de rigoare.

Primarul a precizat răspicat că nu are nici o nemulţumire faţă de consilierii PSD şi că nu vede să fie afectată relaţia din USL.

Mai mult, el a spus că nu l-a informat pe preşedintele Crin Antonescu despre situaţia de la Timişoara, apreciind că nu este vorba de un conflict politic.

 


traian stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004915 (s)