News Flash:

Consilier judetean retinut de procurori

7 Noiembrie 2013
1380 Vizualizari | 0 Comentarii
Adrian Maxim

Consilierul judeţean PNL Adrian Maxim a fost reţinut miercuri, pentru 24 de ore, de către procurorii Parchetului de pe langă Tribunalul Braşov, se arată într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES de biroul de presă al instituţiei.

Adrian Maxim este acuzat de refuz de recoltare a probelor biologice, instigare la mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit comunicatului de presă, alături de Adrian Maxim procurorii au început urmărirea penală şi faţă de Jardan Octavian, medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Braşov pentru săvarşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă, favorizarea infractorului şi fals intelectual, şi Popon Florin, medic psihiatru la Spitalul de Pshiatrie şi Neurologie Braşov pentru săvarşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă, favorizarea infractorului şi fals intelectual.

'Din probatoriul administrat în cauză, pană la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în ziua de 27 mai 2013, învinuitul Adrian Maxim fiind surprins de organele de poliţie conducand în stare de ebrietate pe DN73, a refuzat să sufle în etilotest în vederea stabilirii nivelului de alcool în aerul respirat, după care a refuzat să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei', se precizează în comunicatul de presă.

Ulterior consilierul judeţean le-a solicitat medicului legist Jardan Octavian, preşedintele Comisiei de Expertiză Medico-Legală Psihiatrică din cadrul Serviciului de Medicină Legală Braşov şi medicului psihiatru Popon Florin, din cadrul aceleaşi comisii să întocmească un raport de expertiză medico-legală psihiatrică care să cuprindă informaţii necorespunzătoare adevărului de natură să-i ajute la soluţionarea favorabilă a dosarului penal, lucru care s-a şi întamplat. Cei doi medici au întocmit raportul de expertiză medico-legală psihiatrică în data de 13 iunie 2013.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, se precizează în încheierea comunicatului de presă. AGERPRES


adrian maxim procurorii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006714 (s)