News Flash:

Unui tanar francez obez i-a fost interzis accesul in avion, pe pachebot si in trenurile Eurostar

20 Noiembrie 2013
1239 Vizualizari | 0 Comentarii
Coşmarul unui tanăr francez obez, pe care o campanie aeriană şi un pachebot au refuzat să îl transporte din Statele Unite către Europa, a continuat marţi la Londra, unde Eurostar i-a interzis accesul în trenurile către Franţa. Kevin Chenais, în varstă de 22 de ani, care cantăreşte 230 de kilograme, a ajuns marţi dimineaţa la Londra împreună cu părinţii, de la New York, la bordul unui avion aparţinand companiei Virgin Atlantic.
Tanărul era blocat împreună cu părinţii în Statele Unite de la sfarşitul lui octombrie, din cauza refuzului companiei British Airways de a-l transporta, din motive de "securitate".
Suferind de o dereglare hormonală, el este tratat de mai mulţi ani de Mayo Clinic, cu sediul principal la Rochester (Minnesota, nord). El se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile cu motor şi are nevoie aproape în mod permanent de oxigen şi să fie supravegheat medical.
Insă în timp ce se pregătea, la Gara St Pancras, la Londra, să urce la bordul unui tren pentru a reveni la Paris, compania Eurostar a refuzat să îl accepte, invocand motive de securitate legate de regulile de evacuare în tunelul de sub Canalul Manecii.
"Greutatea sa nu ne permite să ne asumăm responsabilitatea persoanei în cauză, nu vom putea să îl purtăm şi să-l evacuăm" în cazul unui incident, a declarat o purtătoare de cuvant a companiei pentru AFP.
Ea a precizat că Eurostar dispune de două locuri pentru persoane cu mobilitate redusă, care să poată fi evacuate de personal în cazul unui incident, recunoscand totodată că nu există o limită de greutate definită.
Tanărul, care este asistat de Consulatul Franţei la Londra, se afla marţi seara la hotel, în aşteptarea altei soluţii pentru a se putea întoarce la domiciliu, la Ferney-Voltaire, la frontiera cu Elveţia.
"I-am contactat pe partenerii noştri (...), există soluţiile feriboturilor, taxiurilor şi altele", a declarat o purtătoare de cuvant Eurostar, fără să ofere alte precizări.
La sosirea la Londra, marţi dimineaţa, tanărul a declarat pentru AFP că a fost supus unei adevărate încercări în timpul călătoriei cu avionul. "Teribil, teribil, teribil. Zborul a fost foarte dur", a spus el.
"Aeroportul (JFK de New York) a fost foarte dur cu mine, am fost nevoit să merg o distanţă lungă, în fine, pentru mine este mult, de peste zece metri", a povestit el.
"Nu mă opream din plans în timpul zborului. Am probleme foarte mari cu pielea de pe partea din spate a coapselor", a mărturisit tanărul.
El a precizat că a călătorit în mod gratuit, la clasa economic, cu Virgin Atlantic. "Este foarte frumos din partea lor", a comentat tanărul, care s-a declarat "în continuare foarte furios că British Airways a refuzat să(-l) ia" la bordul avioanelor sale.
British Airways, care a asigurat transportul familiei în Statele Unite, în mai 2012, a explicat că depune "eforturi pentru găsirea unei soluţii" la revenire. "Din nefericire, s-a dovedit imposibil să primim pasagerul în securitate deplină", a anunţat un purtător de cuvant.
Compania maritimă a pachebotului Queen Mary, care asigură legătura New York-Southampton (sudul Angliei), a refuzat, de asemenea, să îl primească, invocand "motive de securitate medicală", potrivit tatălui tanărului.
Familia a anunţat că abia aşteaptă să ajungă acasă. "Voiam să ajungem de Crăciun, pentru că ne aşteaptă fiica noastră şi toată familia, cumnatul, cumnata, toţi prietenii", a declarat pentru AFP mama lui Kevin, Christina, în faţa terminalului Eurostar. Mediafax.ro

kevin chenais rochester virgin atlantic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006118 (s)