News Flash:

Atacatorul de la Paris, urmarit de politie pentru a doua zi consecutiv

19 Noiembrie 2013
1326 Vizualizari | 0 Comentarii

Poliţia franceză îl urmărea, marţi, la Paris pentru a doua zi consecutiv pe un bărbat care a rănit grav un fotograf al cotidianului Liberation, a tras asupra unei bănci şi a luat ostatic un şofer.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, anchetatorii dispuneau, marţi, de "numeroase elemente" şi au primit "sute de apeluri". Luni, poliţia, în căutare de mărturii, a publicat un număr verde care poate fi apelat de public. "Trebuie în mod evident să verificăm, iar acest lucru ia timp, dar ne permite să avansăm", a asigurat sursa citată.

Imaginile cu acest bărbat, difuzate de autorităţi, arată un individ de tip european, în varstă de 35-45 de ani, care poartă o şapcă şi o geantă în care îşi ascunde puşca de vanătoare.

Este "un real pericol", a subliniat ministrul francez de Interne, Manuel Valls. Preşedintele francez FranIois Hollande i-a promis că îi vor fi puse la dispoziţie toate mijloacele pentru "arestarea celui care a încercat să ucidă şi care poate ucide în continuare".

In capitală, dacă poliţiştii sunt vizibili în jurul marilor instituţii de presă, ţinta privilegiată a agresorului, forţele de ordine nu sunt mai prezente decat de obicei în mijloacele de transport în comun, au anunţat jurnaliştii AFP.

Suspectul, care are asupra sa o puşcă de vanătoare dintre cele mai răspandite în Franţa, de calibrul 12, a atacat pentru prima dată vineri sediul televiziunii BFMTV.

In imaginile video interne difuzate de acest post de televiziune, bărbatul apare coborand în grabă scăzile, scoţandu-şi arma din geantă, înjurand şi ameninţandu-l pe un redactor şef, Philippe Antoine, care se afla la intrare, după care poate fi văzut cum pleacă la fel de repede cum a venit.

"Data viitoare nu vă voi rata", i-a spus individul jurnalistului. Arma sa, care costă cel puţin 150 de euro, poate fi cumpărată prin prezentarea permisului de vanătoare sau a licenţei de tir.

Luni dimineaţa, bărbatul fugar a mers în centrul Parisului la sediul Liberation. Acolo, el şi-a scos arma "şi a tras două focuri", aşa cum titrează marţi pe prima pagină cotidianul, rănind grav un fotograf asistent în varstă de 23 de ani.

Martorii oculari au descris un bărbat "calm şi hotărat", care "ştie foarte bine ce face".

Mediafax

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007005 (s)