News Flash:

Universitatea de Vest „Vasile Goldis” a primit raport favorabil in urma evaluarii internationale realizate de EUA

20 Decembrie 2013
1228 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea de Vest Vasile Goldis

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a prezentat, în cadrul „Galei Premiilor Academice”, organizate în data de 19.12.2013, în Aula „Ștefan Cicio Pop” a UVVG, concluziile raportului de evaluare instituțională realizată, în anul 2013, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, de către Asociaţia Universităţilor Europene (EUA). Evaluarea internațională a fost realizată în cadrul proiectului „Pregătiţi pentru a inova, pregătiţi pentru a răspunde mai bine nevoilor locale.

Calitate şi diversitate a universităţilor din România”, care are ca scop consolidarea elementelor de bază ale universităţilor româneşti, cum ar fi autonomia şi competenţele administrative, prin ameliorarea proceselor de asigurare a calităţii şi a competenţelor de management. Evaluările din cadrul proiectului au avut loc în contextul reformelor majore din sistemul de învăţământ superior românesc, în special în conformitate cu prevederile Legii Educaţiei 2011 şi cu diversele acte normative conexe.
Evaluarea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost efectuată de către o echipă independentă din străinătate utilizând metodologia IEP (Program de Evaluare Instituţională), care este membru cu drepturi depline al Asociaţiei Europene pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ENQA) şi este înscrisă în Registrul European de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (EQAR). 
În raportul de evaluare se arată că „Filozofia şi etosul distinct al UVVG este de a servi nevoilor de învăţământ superior, formare şi cercetare ale oraşului şi regiunii Arad, aşa cum au stabilit fondatorii săi. Ea are o puternică ancorare regională şi sprijin din partea fondatorilor săi, a altor părţi interesate locale şi partenerilor transfrontalieri, printre altele. Echipa de evaluare IEP a constatat dovezi puternice ale sprijinului studenţilor UVVG pentru universitatea lor. Studenţii se simt incluşi şi apreciaţi în interacţiunile de zi cu zi şi procesele didactice de la UVVG, existând un puternic sentiment de comunitate şi de colegialitate şi o cultură puternică a respectului care străbate universitatea”.
În concluzia raportului de evaluare Echipa IEP mulţumește tuturor reprezentanţilor UVVG şi ai partenerilor săi externi care s-au întâlnit cu echipa în timpul vizitelor sale, şi care au ajutat echipa să înţeleagă contextul actual, provocările şi oportunităţile cu care se confruntă UVVG. Reiese clar din aceste discuţii că UVVG a identificat deja aceste provocări şi oportunităţi, şi că şi-a dovedit capacitatea şi voinţa de a le aborda în cadrul procesului său constant de inovare în scopul de a servi regiunii Aradului. Echipa a constatat că în realizările universităţii din ultimii douăzeci de ani, cultura internă a UVVG a reprezentat un atu important. Această cultură consacrată a încrederii, respectului şi comunicării trebuie să se îmbine cu o nouă cultură a leadership-ului, a planificări şi implementării, pentru a permite UVVG să facă faţă noilor provocări cu încredere. Echipa consideră că UVVG se bucură de o serie de avantaje în comparaţie cu alte universităţi din România, cum ar fi o bună susţinere regională, o poziţie financiară internă puternică, o conducere experimentată şi un palmares bun.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest Vasile Goldiș”, a precizat că, „în cadrul Galei Premiilor Academice a fost premiată echipa de conducere a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, care pe baza raportului întocmit de Asociația Universităților Europene, de o comisia independentă IEP – a obținut rezultate deosebite în managementul academic, fapt pentru care au fost recompensați cu Globul de cristal și premii personale. Pentru noi este îmbucurător faptul că prin această evaluare internațională, Universitatea noastră pășește în rândurile universităţilor europene și are şanse mari de a realiza proiecte internaționale avizate de Asociația Universităților Europene”. Ziuadevest.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005589 (s)