News Flash:

Alpinistul Bruno Silviu Adamcsek va primi titlul de "Cetatean de Onoare" al judetului Caras-Severin

20 Decembrie 2013
1430 Vizualizari | 0 Comentarii
Bruno Silviu Adamcsek
Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat joi, în şedinţă ordinară, proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de 'Cetăţean de onoare' al judeţului lui Bruno Adamcsek, cel care a făcut parte din echipa românească ce a realizat ascensiunea versantului Rupal din Himalaya.

În acest an, Bruno Adamcsek a făcut parte, alături de Zsolt Torok, Marius Gane, Teofil Vlad şi Aurel Salasan, din echipa românească ce a realizat ascensiunea versantului Rupal, cu peste 4.600 metri diferenţă de nivel, pe o rută dificilă, în premieră românească (ruta Schell).

'Echipa română a scris istorie prin această ascensiune, iar alpiniştii români au contribuit la imaginea externă a ţării, primind chiar şi o Diplomă de Excelenţă din partea Ministerului Afacerilor Externe', a declarat, cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. 

Bruno Adamcsek s-a născut în oraşul Bocşa, la 28 mai 1962, şi este unul dintre cei cinci alpinişti care au reuşit să participe, în acest an, la expediţia românească Nanga Parbat, considerat unul dintre cele mai greu de cucerit vârfuri de peste 8.000 metri din Himalaya. Succesul acestei expediţii reprezintă cea mai mare performanţă a alpinismului românesc din toate timpurile, managementul expediţiei fiind 100% românesc, ca de altfel şi toate resursele financiare. 

Adamcsek a obţinut calificarea de instructor sportiv în ramura de sport alpin în 1989, iar şase ani mai târziu pe cea de alpinist utilitar. Între anii 1988 şi 2007 a fost salvamontist voluntar în staţiunea Băile Herculane. A activat, apoi, ca ghid montan atestat din 2010 şi a participat constant la calificări internaţionale de căutare, salvare, inclusiv la Şcoala de Salvamont din Alpii Bavarezi. Totodată, Bruno Adamcsek a fost autorul, între anii 1984 şi 2005, a peste 20 de premiere de escaladă. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005608 (s)