News Flash:

EMOTIE LA TIMISOARA: 24 de ani de la declararea primului oras liber de comunism din Romania

20 Decembrie 2013
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
 Împlinirea a 24 de ani de la autodeclararea Timişoarei ca primul oraş liber de comunism din ţară este marcată vineri în oraş de câteva manifestări care vor debuta la miezul zilei cu sunetul sirenelor în Piaţa Victoriei.

Pe 20 decembrie 1989, după patru zile de proteste, zeci de mii de muncitori de pe toate platformele industriale ale oraşului au declanşat greva generală, s-au încolonat şi au pornit spre Piaţa Operei/Victoriei. Militarii au fraternizat cu populaţia civilă şi s-au retras în cazarme. Un grup de protestatari a urcat în Balconul Operei, unde principalele revendicări ale timişorenilor au devenit puncte principale ale Proclamaţiei nou înfiinţatului Front Democratic Român de la Timişoara. 

La Memorialul Revoluţiei va avea loc vineri după-amiază vernisajul unei expoziţii de fotografii despre Revoluţia Română.

Timişorenii participanţi la pelerinajul la Bucureşti, început pe 18 decembrie, se vor opri sâmbătă la Slatina, unde vor depune coroane de flori la Troiţa Eroilor Români din centrul oraşului şi la Spitalul Judeţean, apoi va avea loc o slujba de pomenire. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005891 (s)