News Flash:

Masina de pompieri, cuprinsa de flacari la Timisoara

23 August 2018
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
masina pompieri incendiu

Probleme mari pentru trei pompieri angajati la ISU Banat, miercuri, pe un camp intre Timisoara si Dudestii Noi. Salvatorii au fost trimisi in camp sa stinga o masina cuprinsa de flacari insa autospeciala de pompieri a fost cuprinsa si ea de incendiu.
Cei trei membri ai echipajului, spun surse din cadrul inspectoratului, au fost abandonati la ordin, cu tot cu echipament, la locul incidentului si s-au intors in Timisoara cu ajutorul unui coleg aflat in timpul liber. Lucian Mihoc, inspectorul sef al ISU Banat, spune insa ca cei trei colegi nu aveau loc in masinile trimise sa ii ajute…

Pompierii timiseni au primit, miercuri, un apel prin care erau solicitati sa intervina pe un camp intre Timisoara si Dudestii Noi. O masina a fost cuprinsa de flacari acolo, iar trei angajati ai Statiei de Pompieri Giroc – Detasamentul 2 Pompieri Timisoara au fost trimisi la solicitare cu o autospeciala. Echipajul nu a mai apucat, insa, sa intervina, pentru ca imediat dupa sosirea la incendiu autospeciala de pompieri a fost cuprinsa de flacari.

„ISU Timis a fost solicitat in jurul orei 11:45 sa intervina pentru lichidarea unui incendiu la un autoturism, care s-a propagat si la miristea din jur, pe raza localitatii Dudestii Noi, in apropierea drumului national. La locul interventiei s-a deplasat o autospeciala de stingere cu 3 subofiteri. Din nefericire, incendiul s-a extinsa si la autospeciala de interventie. Incendiul a fost lichidat in cel mai scurt timp, neinregistrandu-se victime. In acest moment, se fac cercetari pentru a stabili cauza si imprejurarile in care s-a produs evenimentul”, transmit reprezentantii ISU Banat.

Flacarile, spun reprezentantii ISU Banat, ar fi cuprins autospeciala dupa ce incendiul de miriste s-ar fi propagat. Martorii incidentului povestesc insa ca focul ar fi izbucnit in spatele cabinei, in apropierea rezervorului. Unul dintre pompieri era in cabina la momentul incidentului, iar flacarile au fost observate de colegii lui care au reusit sa il avertizeze sa paraseasca la timp masina cuprinsa de flacari. Cei de la ISU Banat au trimis ulterior la fata locului mai multe masini de interventie. De asemenea, la fata locului s-a deplasat conducerea ISU Banat, dar si conducerea Detasamentului 2 Pompieri Timisoara.

Dupa lichidarea incendiului cei trei pompieri au fost lasati, in echipament, sa se descurce singuri si au ramas in camp. Inspectorul sef al ISU Banat, Lucian Mihoc, spune ca cei trei nu mai aveau loc in autospecialele chemate la interventie. Cititorii tion.ro ne-au trimis insa imagini de la locul interventiei, pe adresa redactiei. In acestea pot fi observate o parte din efectivele ce au intervenit pentru lichidarea focului. In imagini pot fi observate autospeciale mari operate de echipaje formate din cinci persoane si care, conform surselor tion.ro, au capacitate de maxim 9 persoane in cabina. Mai mult, martorii evenimentului povestesc ca la locul interventiei a fost trimisa si o autocisterna, iar cei din conducerea inspectoratului ar fi avut loc pentru cei trei colegi ai lor in masinile folosite pentru deplasarea la fata locului. Pompierii lasati in urma au fost adusi totusi la Timisoara. Asta pentru ca unul dintre ei a reusit sa isi salveze telefonul mobil din incendiu, iar la final a sunat un coleg aflat in timpul liber. El a fost cel care i-a preluat si i-a adus in oras, scrie tion.ro.

In acest caz, spune Lucian Mihoc, inspectorul sef al ISU Banat, a fost deschis un dosar penal, conform procedurii, pentru distrugere prin incendiere. Ancheta este preluata de procurorii de la Parchetul Militar Timisoara care fac acum cercetari.


timisoara isu banat pompieri timisoara lucian mihoc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005029 (s)