News Flash:

Uniunea Europeana exclude, deocamdata, impunerea de sanctiuni Ucrainei

11 Februarie 2014
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrii de Externe din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au exclus, luni, posibilitatea impunerii imediate de sanctiuni regimului Viktor Ianukovici, avertizând ca aceasta posibilitate exista daca situatia se va deteriora.
"Suntem de acord asupra faptului ca nu este necesar, pentru moment, sa luam o decizie privind impunerea de sanctiuni", a declarat seful diplomatiei germane, Frank-Walter Steinmeier, la finalul reuniunii de la Bruxelles.
"Dar, daca vom vedea ca presedintele Viktor Ianukovici si regimul sau blocheaza dialogul, vom analiza posibilitatea sanctiunilor", a precizat el.
În concluziile reuniunii, ministrii de Externe din statele europene au anuntat ca "urmaresc cu multa preocupare criza politica din Ucraina", fiind "pregatiti sa raspunda imediat daca situatia se va deteriora".
Ministrii de Externe au insistat asupra necesitatii formarii unui guvern care sa includa toate fortele politice relevante din Ucraina, un guvern care sa adopte reforme constitutionale prin care sa fie sporite prerogativele Parlamentului si sa organizeze alegeri libere.
"Uniunea Europeana este pregatita sa continue eforturile pentru ajutarea Ucrainei împreuna cu membrii comunitatii internationale si cu FMI", precizeaza comunicatul. Mediafax.ro

bruxelles viktor ianukovici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0908 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028638 (s)