News Flash:

Trei morti si aproximativ 500 de raniti in Japonia, afectata de viscol - FOTO

9 Februarie 2014
1106 Vizualizari | 0 Comentarii
O furtună de zăpadă, fără precedent în ultimii 20 de ani, a traversat sâmbătă Tokyo, oraş situat în mijlocul unei depresiuni atmosferice care s-a abătut asupra Japoniei sâmbătă, provocând trei morţi şi aproximativ 500 de răniţi şi blocând la sol sute de avioane. Ajunsă pe insula Kyushu (sud-vestul Japoniei), în noaptea de vineri spre sâmbătă, depresiunea însoţită de ninsori şi ploi a afectat mare parte din insula principală Honshu sâmbătă, de la Hiroshima până în regiunea Tohoku (nord-est), trecând prin oraşul istoric Kyoto, metropolele Osaka, Nagoya şi Yokohama, precum şi prin capitală.

Televiziunea publică NHK a anunţat că cel puţin 494 de persoane au fost rănite în ţară în urma numeroaselor alunecări sau incidente diverse legate de zăpadă. Unele dintre aceste persoane au fost rănite în cele 3.200 de accidente de maşină produse din cauza poleiului. Cel mai grav a provocat moartea a două bătrâne, în vârstă de 88 şi, respectiv, 90 de ani, care se îndreptau către azilul Ishikawa din centrul Japoniei. Un bărbat a murit în prefectura muntoasă Nagano (centru), când maşina sa a rămas blocată la o trecere la nivel cu calea ferată, după care a fost lovită violent de un tren.

La Tokyo, unde condiţiile sunt extreme, ninsorile din cursul zilei au creat un strat de zăpadă de 22 de centimetri, o situaţie inedită din 1994, a anunţat agenţia de meteorologie din Japonia la începutul serii.

Agenţia, care a emis un buletin de alertă împotriva ninsorilor abundente din capitală, o premieră din ultimii 13 ani, le-a cerut locuitorilor să rămână în casele lor dacă deplasarea nu este o necesitate. Ea a avertizat, de asemenea, în legătură cu rafalele puternice de vânt şi valurile mari de pe litoralul Oceanului Pacific, în estul ţării. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1050 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027878 (s)