News Flash:

Unitatile de urgenta ale Spitalelor Municipal si Judetean din Timisoara vor fi modernizate

8 Ianuarie 2014
1254 Vizualizari | 0 Comentarii
Secţiile de Primiri Urgenţe (UPU) ale Spitalelor Municipal şi Judeţean Timişoara vor intra în acest an în ample procese de modernizare, o parte a banilor necesari fiind de la Uniunea Europeană.

La Spitalul Municipal Timişoara, pe lângă lucrările de la UPU vor avea loc şi modernizări ale centrului de diagnostic prenatal şi dotarea cu aparatura performantă.

'Există pentru acest an un proiect semnificativ pe fonduri europene cu Primăria Municipiului Timişoara ca lider de proiect, care vizează modernizarea completă a unui centru de diagnostic prenatal la Maternitatea ce aparţin de spital', a declarat luni Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal Timişoara.

Conducerea spitalului doreşte să-şi perfecţioneze serviciile diversificate pe care le oferă, de exemplu, pentru chirurgia de urgenţă sau pentru programul oncologic, astfel încât acestea să fie adaptate celor mai noi descoperiri medicale.

Spitalul Judeţean Timişoara va beneficia de reparaţii majore în acest an, pe lângă extinderea şi modernizarea Ambulatoriului şi a UPU fiind inclusă şi construirea unui heliport pentru elicopterul SMURD.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, investiţia atinge 11 milioane de euro, o parte venind din fonduri europene.

'La Spitalul Judeţean vor intra 11 milioane de euro. Proiectul presupune modernizarea totală a secţiei UPU, inclusiv partea de Ambulatoriu şi construirea heliportului', a declarat Titu Bojin.

Până în 2013 s-a refăcut faţada spitalului cu bani de la CJ Timiş, au continuat lucrările de extindere a corpului de clădire care găzduieşte Casa Austria (secţia pentru arsuri - n.r.) şi au fost efectuate lucrări de reparaţii şi de reabilitare termică. AGERPRES

octavian mazilu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006745 (s)