News Flash:

DSP: "Nu a murit nimeni de gripa porcina la Sibiu"

8 Ianuarie 2014
1275 Vizualizari | 0 Comentarii
 Nimeni nu a murit în 2014 de gripă la Sibiu, iar singurul pacient cu gripă porcină a fost deja externat şi este complet vindecat, au declarat miercuri pentru AGERPRES oficiali din Direcţia de Sănătate Publică.

'Avem un caz confirmat de gripă porcină, care a fost externat, pacientul este bine, vindecat. Acum avem doi pacienţi, angajaţi ai Aeroportului Internaţional din Sibiu, care sunt internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, însă nu avem nicio confirmare că ar avea gripă', a precizat Adela Morar, director adjunct al DSP Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Simona Berariu, a confirmat că nu a existat niciun deces nici în 2013 la Sibiu din cauza gripei.

Contactat de corespondentul AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că pacientul decedat, angajat al Aeroportului Internaţional din Sibiu, nu avea gripă, lucru menţionat oficial în rezultatele analizelor venite de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. El a murit de insuficienţă respiratorie. 

Surse din Aeroportul Internaţional din Sibiu unde a lucrat angajatul decedat susţin că acesta fusese în concediu medical în ultimele trei săptămâni, deci nu a intrat în contact cu cei doi colegi ai săi internaţi în prezent la Secţia Clinică Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu. Cei doi angajaţi ai aeroportului, pentru care miercuri se transmit la Institutul Cantacuzino analizele, cu suspiciune de gripă, sunt în prezent bine, conştienţi, starea lor nu este una gravă, conform medicilor. AGERPRES

adela morar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0948 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035428 (s)