News Flash:

Proiect grandios la Timisoara. Americanii vor sa construiasca cel mai mare spital din vestul tarii. Vezi ce probleme intampina acestia

6 Ianuarie 2014
1393 Vizualizari | 0 Comentarii
Un consortiu din Statele Unite a anuntat o mare investitie in vestul tarii, la Timisoara. Americanii doresc sa construiasca un complex spitalicesc ce va contine, pe langa unitatea medicala propriu-zisa,  o scoala si o gradinita. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, spera ca americanii sa se apuce de constructia care se va ridica intre Timisoara si Giroc, acolo unde acum se afla fosta unitate militara. Insa, o lege romaneasca, ce intarzie sa apara, ar putea pune piedici investitiei.

Asteptam sa iasa legea Parteneriatului Public Privat. Aceasta lege este in Parlamentul Romaniei acum. Noua ni s-a spus ca pana la sfarsitul anului 2013 este aprobata de Parlament, dar anul a trecut. In mod normal, daca iesa legea… noi asteptam“, a spus Bojin.

Intrebat daca a discutat despre aceste aspect cu investitorii americani, Bojin a spus ca acestia si-au aratat disponibilitatea sa mai astepte. Ramane de vazut daca nu cumva isi vor pierde rabdarea, in cazul in care parlamentarii o vor amana prea mult.

Nu avem ce face, am discutat cu ei si, in principiu, sunt de acord sa mai astepte“, a mai spus Bojin.

Consortiul PMG doreste sa construiasca, la marginea Timisoarei, pe locul actualei Unitati Militare de la Giroc, un spital cu 600 de paturi si cu dotari moderne. Pe langa spital ar urma sa se ridice o gradinita pentru copiii angajatilor, dar si o scoala pentru asistente si ingrijitoare.

Intreaga investitie s-ar ridica la 300 milioane de euro. Intregul complex ar urma sa treaca cu totul in administrarea judetului Timis in aproximativ 30 de ani. Opiniatimisoarei.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007657 (s)