News Flash:

Un ultim omagiu pentru taragotistul Dumitru Farcas I Sute de oameni din Cluj i-au adus flori: "A fost un mare spirit care trebuia ascultat, propovaduit si aparat"

9 August 2018
796 Vizualizari | 0 Comentarii
download

Sute de persoane i-au adus, miercuri, flori si un ultim omagiu taragotistului Dumitru Farcas, sicriul fiind depus pe scena din Sala mare a Casei de Cultura a Stundentilor din Cluj-Napoca. Oamenii au urmarit pe un ecran fotografii si filmulete din viata si activitatea artistului.
Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Dumitru Farcas, acoperit cu un steag tricolor, a fost depus, miercuri, pe scena Salii mari a Casei de Cultura a Studentilor care ii poarta numele, pentru ca cei care doresc sa ii aduca un ultim omagiu, iar alaturi de sicriu a fost pus taragotul la care a cantat.

O garda de onoare a fost constituita din patru militari si asezata la catafalc, iar pe un ecran au fost proiectate fotografii si filmulete din viata si acrivitatea taragostistului, iar sute de clujeni au trecut si au lasat flori.
Primarul Emil Boc, prezent la catafalc, a declarat ca va solicita Guvernului Romaniei sa acorde numele „Dumitru Farcas” Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca.

„Dincolo de faptul ca este un mare artist al neamului romanesc si ca face parte, prin muzica lui, din fibra noastra nationala, din ADN-ul poporului roman, Dumitru Farcas a fost un om care a impartasit din bunatatea si talentul lui, ajutand pe altii, a fost un om de mare caracter. Dumnezeu i-a dat un har, prin care sa ne transmita noua, tuturor romanilor, simtamantul ardelenesc, romanesc, pur autentic si pe care doar el putea sa o faca prin taragot. Dumitru Farcas nu a plecat dintre noi, pleaca doar intre ingeri si va fi alaturi de noi pentru eternitate”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, dupa slujba de inmormantare, programata, joi, de la 11.00, in Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca va avea loc un moment artistic folcloric in memoriam Dumitru Farcas.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004873 (s)