News Flash:

Un roman care a muncit la Burj al Arab in Dubai: "Primeam bacsis de cinci ori mai mare decat salariul"

1 Decembrie 2013
1215 Vizualizari | 0 Comentarii
Un roman care a muncit la Burj al Arab în Dubai: "Primeam bacşiş de cinci ori mai mare decat salariul". Mirajul „oraşului viitorului“ şi oportunitatea de dezvoltare a carierei au atras sute de romani în emiratul Dubai, unul dintre oraşele cu cea mai accelerată dezvoltare în ultimii ani, în special datorită resurselor de petrol.
 
„La Burj Al Arab aveam un salariu net de 1.900 de dirhami (circa 385 de euro-n. red.) ca angajat la recepţie, însă erau luni cand ajun­geam la un bacşiş de 6.000 sau 9.000 de dirhami (circa 1.800 de euro-n.red.)“, spune Tudor T., 27 de ani, un absolvent de psihologie, care lucrează de şase luni la un hotel de cinci stele în Emiratele Arabe Unite.
 
 In perioada aprilie 2011 - martie 2012 tanărul a lucrat pentru cel mai luxos hotel din Dubai, Burj Al Arab (supranumit singurul hotel de şapte stele din lume, clasificarea oficială fiind însă de cinci stele).
 
Cum a ajuns acolo? „Soţia mi-a dat link-ul cu anunţul de recrutare în Bucureşti. Restul a fost carismă, engleză vorbită perfect, dat fiind că am lucrat într-un call-center doi ani înainte, dar şi experienţa din hotelurile din Bu­cureşti.“
 
Pană să ajungă să lucreze la  Burj Al Arab el fusese angajat timp de aproape doi ani la două hoteluri din Bucureşti (K Ă K Elizabeth şi la un hotel din lanţul Continental Hotels). El a fost angajat şi la hotelul de cinci stele Hotelul Aurelius Impăratul Romanilor din Poiana Braşov.
 
După un an de muncă în Dubai, unde îi era asigurată cazarea, dorul de ţară l-a adus acasă. „M-am întors, însă am găsit  locuri de muncă ce ofereau un salariu mai mic, aşa că la scurt timp m-am dus iar în Dubai, iar acum sunt aici“.
 
Acum Tudor lucrează pentru 3.000 de dirhami (604 euro) lunar la un hotel de cinci stele, cazarea fiind asigurată de angajator. „Imi place aici. Toată lumea este politicoasă, fără excepţii. Nu sunt caini şi mai ales poţi să creşti profesional dacă eşti bun, fără pile.“ După termi­narea facultăţii de psihologie, tană­rul a urmat studii de masterat în brand management şi comunicare la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.  „In Dubai 80% sunt expaţi, aşa că nu este plictisitor şi sunt sute de localuri,  iar în ceea ce priveşte pre­ţul alimentelor, acesta este aproape ca acasă (...).“ In Dubai locuiesc circa 2,1 milioane de persoane.
 
In centrele comerciale, în zonele cu restaurante, meniul de pranz începe de la 25 de dirhami (5 euro), în timp ce la un restaurant al unui hotel de cinci stele de la  40-60 de dirhami de persoană (8-12 euro). MEDIAFAX.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006735 (s)