News Flash:

REVOLTA la Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice Timisoara

30 Noiembrie 2013
1803 Vizualizari | 0 Comentarii
Cei aproape 40 de salariaţi ai Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA) Timiş sunt sideraţi după ce au fost înştiinţaţi că, din cauza descentralizării, această instituţie va fi desfiinţată şi doar zece dintre ei vor rămane angajaţi ai Oficiului pentru Agricultură Timiş, informeaza Tion.ro. Oamenii nu înţeleg de ce guvernanţii au luat decizia de a desfiinţa o instituţie care se autofinanţează şi de a trimite oameni în şomaj. OSPA Timiş se ocupă, printre altele, de elaborarea tuturor tipurilor de studii şi analize ce privesc solul, apa şi protecţia mediului în agricultură, atat în judeţul Timiş, cat şi în Caraş-Severin, acoperind o suprafaţă totală de peste un milion de hectare. Studiile realizate de angajaţii acestei instituţii sunt necesare şi pentru stabilirea corectă a impozitelor şi taxelor datorate de cei care deţin terenuri.
Recent, angajaţii OSPA Timiş au aflat că, prin Legea descentralizării, instituţia în care lucrează va fi desfiinţată şi doar un număr de zece angajaţi – dintr-un total de 39 cat sunt în prezent – vor avea loc în componenţa noii instituţii, adică a Oficiului pentru Agricultură Timiş.
Oamenii au trimis o scrisoare deschisă atat către Ministerul Agriculturii, cat şi către o mulţime de alte instituţii, în care cer reanalizarea situaţiei, mai ales că pană astăzi nu cunosc nici măcar modul în care se va organiza concursul pentru ocuparea celor zece posturi.
„Venim cu rugămintea analizării cat mai urgente a situaţiei angajaţilor (se regăsesc şi cei 10 care vor rămane, pentru că nu cunoaştem cum se organizează concursul nici pană azi, 28.11.2013), care în prag de iarnă răman fără venituri, avand fiecare mari probleme financiare (rate bancă, rate CAR, restanţe facturi, cheltuieli de întreţinere mari). Unii dintre salariaţi sunt întreţinători unici de familie şi persoane în pragul pensionării”, se arată în scrisoarea angajaţilor OSPA Timiş.
Aceştia mai spun că nu înţeleg cum se va face economie la bugetul de stat prin această restructurare, ţinand cont că Ministerul Agriculturii a redus deja personalul OSPA Timiş cu 80 la sută, personal căruia nu îi asigura salariile, instituţia fiind finanţată integral din venituri proprii.
„La nivel de ţară, din cei 450 angajaţi în cadrul OSPA judeţene care nu au beneficiat de salarii plătite din bugetul statului, ci din veniturile proprii realizate prin contracte cu terţii, venituri din care statul a avut caştig prin impozite, 353 angajaţi vor fi preluaţi de stat şi plătiţi din bugetul statului şi vor fi trimişi în şomaj restul şi plătiţi tot din bugetul statului. Unde este economia la bugetul statului?”, se întreabă angajaţii OSPA Timiş, care consideră că această reorganizare va duce la regres.
„Impactul social asupra angajaţilor OSPA Timiş, care nu sunt funcţionari publici, privind stabilirea numărului maxim de posturi la 10 (zece) prin Ordinul 956/2013 al MADR este dezastruos. Vă rugăm să analizaţi posibilitatea de a primi salarii compensatorii pentru cei ce vor fi concediaţi (…) Dorim să ni se acorde salariile compensatorii din banii existenţi în contul OSPA Timiş la ora actuală (bani proveniţi din munca noastră prin contractele încheiate cu diverşi clienţi) nu din bugetul statului. In al doisprezecelea ceas, respectuos apelăm la soluţionarea acestei situaţii fără precedent cu ajutorul dumneavoastră în cel mai scurt timp”, se încheie scrisoarea angajaţilor OSPA Timiş.
Scrisoarea este semnată de majoritatea angajaţilor OSPA Timiş.

zece posturi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005669 (s)