News Flash:

Un ofiter de la Politia de Frontiera Timisoara a fost trimis in judecata. Vezi ce acuzatii i se aduc

9 Noiembrie 2016
1258 Vizualizari | 0 Comentarii
frontiera autostrada
Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe Ion Mares, la data faptelor ofiter in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita, instigare la fals intelectual si de inselaciune. 
Faptele de care este acuzat ofiterul de politie au fost comise in luna iulie a acestui an, potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES. 
"La data de 13 iulie 2016, inculpatul Mares Ion, in calitate de ofiter de politie (...), a remis cu titlu de mita unui coleg din cadrul aceleiasi structuri de politie (martor in cauza) mai multe foloase necuvenite, pentru ca acesta din urma sa-si incalce atributiunile de serviciu si sa intocmeasca in fals un proces-verbal, lucru pe care acesta din urma l-a si facut la data de 14 iulie 2016. In cuprinsul acestui document, semnat si de seful ierarhic, martorul a consemnat in mod nereal faptul ca inculpatul indeplinea conditiile legale privind acordarea compensatiei lunare pentru chirie, a certificat realitatea datelor inscrise de ofiterul de politie in raportul intocmit cu privire la situatia sa locativa si a propus acordarea compensatiei lunare pentru chirie", se precizeaza in comunicat. 
Potrivit procurorilor, seful Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara a fost indus in eroare de documentele fictive prezentate si a aprobat, pe 14 iulie, raportul si propunerea privind acordarea compensatiei lunare pentru chirie pe un an de zile, in cuantum de 1.400 de lei lunar. 
"In urma extinderii verificarilor cu privire la activitatea infractionala a inculpatului, s-a constatat ca acesta a procedat in mod identic si in perioada ianuarie 2012 - iunie 2016, obtinand compensatie lunara pentru chirie in mod nelegal", se mai arata in comunicat. 
Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara a formulat cerere de constituire ca parte civila in dosar pentru suma de 75.420 de lei, iar procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil care ii apartine inculpatului. 
Dosarul a fost trimis pentru judecare Tribunalului Timis, cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006332 (s)