News Flash:

Un nou tip de escrocherie unde puteti cadea victima. „telefonul spart”. Nici nu va imaginati pana unde poate merge imaginația romanului

22 Martie 2018
1519 Vizualizari | 0 Comentarii
telefon

Pe retelele de socializare, in ultima perioada a aparut un nou gen de escrocherie, „telefonul spart”. Spre exemplu, dvs. stati la rand sa cumparati ceva sau pur si simplu examinati vitrina intr-un centru comercial.

Dintr-o data barbatului de alaturi ii cade telefonul foarte scump si se sparge de podea! Imediat „victima“ incepe sa strige si sa va acuze ca dvs. l-ati impins.

Lucrurile se agraveaza prin faptul ca el are cativa „martori”-prieteni care confirma acelasi lucru. Ei incep sa va preseze si sa afirme ca sunteti vinovat, desi dvs. nu tineti minte sa fi impins pe cineva.

Majoritatea oamenilor cumsecade, in asemenea situatii, cad de acord sa achite proprietarului telefonul o recompensa, decat sa se contrazica cu cativa oameni.

De asemenea, multi se tem sa cheme politia, deoarece indirect se simt vinovati si cred ca vor fi nevoiti sa achite costul deplin al telefonului.

De fapt, aceasta este cea mai simpla escrocherie, careia puteti sa-i faceti fata destul de usor. Retineti aceste reguli.

In primul rand, tineti minte: in fata dvs. nu este o .victima’, ci un escroc care vrea sa scoata niste bani din buzunarul dvs. Sarcina dvs. nu este sa-l contraziceti sau sa-l linistiti, ci sa scapati de el.

Faceti o verificare elementara: priviti presupusul telefon spart. Probabil veti observa ca el este prea tare spart pentru o singura cazatura, iar la locul incidentului nu este nici urma de cioburi. Este firesc: telefonul este „scapat“ de vreo 10 ori pe zi!

Nu va temeti ca va vor lua la bataie. Acest tip de escrocherie nu presupune violenta fizica. Ganditi-va: daca escrocii ar fi vrut sa aplice forta fizica, atunci de ce se mai contrazic cu dvs.

Este un scenariu bine regizat in care escrocii efectueaza foarte atent miscarile pentru a nu incalca legea.

Daca nu va vor atinge fizic, atunci el nu vor avea pentru ce sa fie atrasi la raspundere. „Dar cu estorcarea de bani cum ramane?” – veti intreba. Cititi mai departe…

Un alt aspect care va demonstreaza ca aveti in fata un escroc, iar nu un om obisnuit, este ca nici “victima”, nici „echipa de martori” nu cer nimic de la dvs. In mod direct.

Fiti atenti ca ei folosesc expresii de genul: „Acum ce ma fac?” „Ce propuneti?” etc. Acest lucru este facut pentru a nu-i putea invinui de escrocherie.

Deci, ei doar au intrebat, dar dvs. ati propus recompensa. Puneti-le o intrebare de verificare.

„Dar ce propuneti dvs. sa fac?” Daca vor raspunde „Dvs. sa-mi spuneti solutia.”, puteti sa va linistiti si sa chemati politia.

Un aspect important: nu va temeti sa chemati politia! Conform legii, proprietarul raspunde de securitatea bunurilor sale, deci chiar daca l-ati fi impins, acest lucru trebuie demonstrat in instanta.

Mai mult, nu va fi nici un proces de judecata, deoarece escrocii vor intelege ca sunteti bine intentionat sa chemati organele de drept si va vor lasa sa plecati.

Fiti atenti ei pot sa accepte aceasta propunere, dar este doar un spectacol.

Important! Nu va temeti! Nu va aratati slabiciunea. Comportati-va linistit si increzut, aveti toate motivele pentru asta. Afla mai multe despre acest tip de escrocherie de pe fasingur.info.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006263 (s)