News Flash:

Aparatura de ultima generatie la Sectia Chirurgie Generala II a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad

19 Martie 2018
1046 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

Consiliul Judetean Arad a investit impreuna cu Primaria Municipiului Arad peste 400.000 euro in modernizarea Blocului Operator al Sectiei Clinice Chirurgie Generala II a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta. 

Noile dotari au fost prezentate vineri, in cadrul unei conferinte de presa, in prezenta presedintelui CJ Arad, Iustin Cionca, a primarului Aradului, Gheorghe Falca, a presedintelui fondator al Universitatii de Vest 'Vasile Goldis' Arad, prof univ dr Aurel Ardelean, a managerului SCJU, ec Carmen Lucuta. 

Iustin Cionca a declarat ca printr-o strategie comuna cu Primaria Municipilui, odata cu modernizarea sectiei Chirurgie Generala II, pacientii aradeni au castigat o sectie care este printre cel mai bine dotate din tara, cadrele medicale de aici, coordonate de prod univ dr Alexandru Dumnici, fiind profesionisti recunoscuti. El a mai adaugat ca de la preluarea sa, in anul 2010, CJ Arad a investit peste 27 de milioane de euro in sistemul aradean de sanatate publica. 

"Facem cele mai mari investitii in sistemul de sanatate publica din Arad, din ultimii 40 de ani. Valoarea totala a proiectelor depuse pentru imbunatatirea sistemului medical aradean de catre CJ este de aproximativ 52 de milioane de euro", a mai spus presedintele CJ Arad. 

La randul sau, primarul Gheorghe Falca a tinut sa precizeze ca dotarea si modernizarea sectiilor SCJU va continua. 

"Aceasta deoarece in perioada urmatoare vom continua dotarea celorlalte sectii din fostul Spital municipal cu aparatura medicala esentiala in tratarea pacientului. Pentru acest an avem alocat, pentru spital, un buget de investitii de un milion de euro", a afirmat edilul. 

Potrivit dr Alexandru Dumnici a precizat in dotarea celor doua sali de operatie din Blocul Operator au intrat o masa de operatie hidroelectrica; o lampa scialitica smart; aspirator de fum chirurgical; turn de laparoscopie; harmonic scalpel, cu ajutorul caruia se poate sectiona un tesut fara sa fie ars sau lezat, ceea ce duce la minimalizarea suferintei pacientului; electrocauter; incalzitor sange si plasma, dar si de diferite fluide medicale; lampa UVB, care asigura decontaminarea si mediul aseptic. 

Pentru fiecare sala de operatie s-a achizitionat mobilier medical din inox, respectiv patru mese mayo, patru scaune chirurg, patru mese de transfer si suport aparatura, doua mese de servire instrumentar medical. 

Tot in blocul operator s-au facut investitii in vederea asigurarii circuitelor medicale conform normativelor in vigoare, fiind de asemenea recompartimentat. 

Alta investitie de foarte mare importanta in aparatura medicala a constituit-o achizitionarea unui aparat de radiologie, mobil, datorita caruia pacientul nu mai trebuie sa fie transportat dintr-o parte in alta pentru investigatii medicale, care se pot face atat in sala de operatie cat si la patul pacientului. 

Nu in ultimul rand, cele noua saloane din cadrul sectiei Chirurgie Generala II au fost renovate si dotate cu aparate de aer conditionat si frigidere. 

"Ma bucur ca astazi avem o sectie moderna, dotata cu aparatura performanta necesara bunei desfasurari a activitatii medicale. Doresc sa felicit pe aceasta cale echipa de medici, care a reusit an de an, sa isi tina aproape si sa creasca viitorii medici ai sectiei. Totodata, multumesc autoritatilor locale care au inteles necesitatile sectiei si si-au unit fortele pentru a o ridica la standarde europene", a conchis ec. Carmen Lucuta, managerul SCJU Arad. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004516 (s)