News Flash:

Un nou focar de coronavirus în Romania

12 Octombrie 2020
571 Vizualizari | 0 Comentarii

Un nou focar de coronavirus în România, la Universitatea de Vest din Timişoara. Cinci persoane, patru profesori şi un student, au fost confirmate cu COVID-19.

Un nou focar de COVID-19 a fost anunţat, luni, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş, cinci persoane fiind confirmate cu coronavirus la Universitatea de Vest.

Numărul focarelor aflate în observaţie epidemiologică în judeţ a ajuns astfel la zece.

Conform reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, cele cinci persoane confirmate cu coronavirus sunt patru angajaţi şi o studentă.

Cinci focare la unităţi economice din Timiş

În prezent, sunt active focare de COVID-19 la cinci unităţi economice din Sânnicolau Mare, Ghiroda, Timişoara, Lugoj şi Dumbrăviţa, la un centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din Timişoara, la Spitalul de Copii din Timişoara (15 cazuri), la o organizaţie non-guvernamentală, la Penitenciarul Timişoara (20 de cazuri) şi la Universitatea de Vest.

Prefectura Timiş a anunţat, luni, o scădere, în ultimele 24 de ore, a numărului de nou confirmaţi cu SARS-CoV-2, de la 155 de cazuri în raportarea precedentă, la 52 de cazuri, în condiţiile în care numărul de teste efectuate a fost de aproape 10 ori mai mic.

Cele 52 persoane nou confirmate sunt din Timişoara (29), Dumbrăviţa (şase), Pişchia (patru), Buziaş (trei), Moşniţa Nouă (două) şi câte una în Giroc, Jebel, Niţchidorf, Foeni, Şandra, Sânmihaiu Român, Urseni (Moşniţa Nouă) şi Izvin (Recaş), conform Agerpres.

181 de persoane internate

Luni dimineaţă, erau internate 181 de persoane confirmate cu COVID-19, 22 de bolnavi fiind în ATI. De asemenea, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un deces asociat noului coronavirus.

Rata de infectare la mia de locuitori, la nivelul judeţului, a ajuns luni dimineaţă la 1,5, conform CJCCI.

Până astăzi, 12 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

118.912  pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.069 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1036 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031648 (s)