News Flash:

HAOS IN MOLDOVA! DRUMURI INCHISE in judetele Galati, Vaslui, Bacau si Iasi. Nu se circula intre Piatra Neamt si Roman

21 Aprilie 2017
1510 Vizualizari | 0 Comentarii
inzapezit
Traficul rutier este inchis intre orasele Piatra Neamt si Roman, judetul Neamt, dar si intre Husi (judetul Vaslui) si Punctul de Trecere a Frontierei Albita, din cauza lipsei de vizibilitate cauzate de viscol si de ninsoarea abundenta, informeaza, vineri, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). De asemenea, in judetele Galati, Vaslui, Bacau si Iasi sunt tronsoane de drumuri nationale inchise si au fost impuse restrictii de tonaj.
UPDATE ORA 9.30 Iasi: 12 tronsoane de drumuri judetene, inchise din cauza viscolului si zapezii
12 tronsoane de drumuri judetene sunt inchise vineri dimineata din cauza ninsorii si a viscolului, in cursul noptii de joi spre vineri drumarii intervenind pentru deblocarea a 37 de artere judetene.
Purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi, Vlad Ciobanu, a declarat, pentru AGERPRES, ca 12 drumuri sunt inchise fie din cauza viscolului si a caderilor masive de zapada, fie din cauza copacilor si a crengilor care s-au rupt din cauza zapezii care contine contine mari cantitati de apa.
"Pentru deblocarea a 37 de drumuri judetene s-a intervenit cu opt autocamioane cu lama si sararita, patru incarcatoare frontale si trei autogredere, care au fost deservite de 30 persoane. Acum sunt inchise traficului rutier 12 tronsoane de drumuri judetene", a declarat Vlad Ciobanu.
Potrivit sursei citate, sunt inchise tronsoane din DJ 244D — Ciortesti — Dolhesti, DJ 244F — Mosna — Bohotin, DJ 248A — Iasi—Voinesti, DJ 246 — Tibanesti — Dagata, DJ 281 — Sticlaria — Slobozia, DJ 281C — Blagesti — Coasta Magurii, DN 24 — Dobrovat, DJ 280D — Ruginoasa — Helesteni, DJ 208G — Kogalniceni — Oboroceni, DJ 208L — Pascani — Miroslovesti, DJ 280 — Strunga — Oteleni, DJ 207A — Sinesti — Stornesti.
"Se actioneaza in continuare cu echipe mixte cu utilaje pentru curatirea zapezii si largirea carosabilului, dar si pentru inlaturarea copacilor cazuti in cursul noptii pe suprafata carosabila pe unele tronsoane de drum din Dobrovat, Domnita, Rebricea sau Tansa. Pentru conducatorii auto care vor circula pe drumurile judetene in perioada urmatoare este recomandat sa se informeze, in prealabil, la Directia de Administrare a Drumurilor Judetene Iasi, la numarul de telefon 0232 255 961", a precizat Vlad Ciobanu.
UPDATE ORA 9.15 Drumuri inchise in judetele Galati, Vaslui, Bacau si Iasi; nu se circula intre Piatra Neamt si Roman
Traficul rutier este inchis intre orasele Piatra Neamt si Roman, judetul Neamt, dar si intre Husi (judetul Vaslui) si Punctul de Trecere a Frontierei Albita, din cauza lipsei de vizibilitate cauzate de viscol si de ninsoarea abundenta, informeaza, vineri, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Compania a decis ca, incepand cu ora 7:00, sa inchida traficului rutier sectorul de drum cuprins intre km 1+000 si km 45+000, de pe DN 15D, intre orasele Piatra Neamt si Roman, judetul Neamt.
"Aceasta masura a fost luata ca urmare a lipsei de vizibilitate cauzate de viscol si de ninsoarea abundenta, in scopul evitarii riscului unor evenimente rutiere majore. Sectorul inchis se afla intre orasele Piatra Neamt si Roman, din judetul Neamt. Pe acest sector de drum, utilajele de deszapezire ale CNAIR SA actioneaza pentru reluarea circulatiei, imediat ce conditiile meteo vor permite", spune CNAIR.
Tot vineri dimineata, a fost inchis si sectorul de drum cuprins intre km 30+000 si km 49+000, de pe DN 24B, intre orasul Husi (judetul Vaslui) si Punctul de Trecere a Frontierei Albita.
"Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA anunta participantii la trafic ca in data de 21.04.2017, incepand cu ora 5:30, a fost inchis sectorul de drum cuprins intre km 30+000 si km 49+000, de pe DN24B. Aceasta masura a fost luata ca urmare a lipsei de vizibilitate cauzate de viscol si ninsoare abundenta, in scopul evitarii riscului unor evenimente rutiere majore. Sectorul inchis se afla intre orasul Husi (judetul Vaslui) si Punctul de Trecere a Frontierei Albita".
Si pe acest sector de drum, utilajele de deszapezire ale CNAIR actioneaza in vederea reluarii circulatiei.
De asemenea, in judetele Galati, Vaslui, Bacau si Iasi sunt tronsoane de drumuri nationale inchise si au fost impuse restrictii de tonaj. Astfel, din cauza lipsei de vizibilitate cauzate de viscol si de ninsoarea abundenta, au fost inchise mai multe sectoare de drum national si impuse unele restrictii de tonaj, in scopul evitarii riscului unor evenimente rutiere majore. In prezent, sunt inchise: DN 24D, intre km 9+140 si km 84+911, respectiv intre localitatile Cuca si Balabanesti din judetul Galati, DN 24A, intre km 30+000 si km 50+000 (intre localitatile Murgeni si Falciu, ambele in judetul Vaslui), DN 26, intre km 12+000 si km 92+000, pe relatia Vanatori (judetul Galati) — Blagesti (judetul Vaslui), DN 2F, segmentul cuprins intre km 68+000 si km 94+000, intre localitatile Podul Turcului (judetul Bacau) si Barlad (judetul Vaslui), DN 11A, intre km 39+000 si km 60+000 (localitatile Vladia si Ivanesti din judetul Vaslui).
Pe DN 28A se mentine restrictia de tonaj pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, impusa de joi, incepand cu ora 20:30 pe sectorul de drum cuprins intre localitatile Targu Frumos (km 0+000) si Pascani (km 23+000), din judetul Iasi.
CNAIR subliniaza ca pe toate aceste sectoare de drum utilajele de deszapezire ale CNAIR actioneaza pentru remedierea situatiei.
"Va informam ca in continuare circulatia se desfasoara in conditii de iarna si precizam ca este absolut necesar ca toti conducatorii auto sa respecte indicatiile si recomandarile Politiei Rutiere", atrage atentia compania de drumuri.
UPDATE ORA 9.09 Bacau: Un autobuz cu 50 de persoane a ramas blocat in nameti; pe zece drumuri judetene circulatia este ingreunata
Un autobuz cu circa 50 de persoane a ramas blocat, vineri dimineata, in nametii de pe drumul judetean care tranziteaza localitatea Izvorul Berheciului, a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al ISU Bacau, capitanul Andrei Grecu.
"A fost trimisa o autofreza in zona pentru a debloca drumul si pentru a ajuta la continuarea deplasarii autobuzului", a precizat capitanul Andrei Grecu.
Potrivit sursei citate, alte sapte autoturisme au ramas blocate, in noaptea de joi spre vineri, pe alte sectoare de drum cu circulatie ingreunata din cauza zapezii, dar s-a intervenit imediat si situatiile au fost rezolvate.
Vineri dimineata se inregistrau zece sectoare de drum judetean cu circulatie ingreunata din cauza zapezii, care pe alocuri depaseste un metru si jumatate inaltime, sau a copacilor doborati pe carosabil.
Potrivit autoritatilor, astfel de situatii sunt pe drumurile judetene Buda — Prohozesti, Spira — Izvorul Berheciului, Urechesti — Contesti, Gaiceana — Soci, Stanisesti — Vultureni, Dealul Morii — Podului Turcului, Buhoci — Parincea, Buhusi — Runc si pe drumurile judetene din localitatile Sarata, Copaciu si Obarsia.
Aproape 25.000 de persoane din 53 de localitati nu au energie electrica din cauza defectiunilor aparute la 19 linii de medie tensiune. Orasele Buhusi, Targu Ocna, Moinesti si Darmanesti sunt nealimentate partial cu energie electrica.
Echipele EON actioneaza in teren pentru depistarea defectelor si refacerea conductoarelor rupte.
UPDATE ORA 9.03 Iasi: O gravida a nascut intr-o autospeciala a pompierilor, din cauza ninsorii 
UPDATE ORA 8.58 Vaslui: Circulatie oprita pe DE 581, din cauza unor fire electrice cazute pe carosabil
Circulatia pe DE 581 spre municipiul Husi a fost oprita, din cauza unor fire de la un stalp de electricitate care au fost rupte de vantul puternic.
Potrivit autoritatilor, in mai multe puncte de pe DE 581 s-au format suluri de zapada care ingreuneaza circulatia.
Ambulanta nu a putut ajunge la o femeie in varsta de 38 ani cu probleme medicale, pacienta fiind preluata, vineri dimineata, de o masina a Primariei Rafaila, care urma sa o transporte la autospeciala SAJ, dar a ramas blocata in nameti la aproximativ cinci kilometri de echipajul medical. In zona a fost trimisa o senilata care va facilita accesul ambulantei, din aceeasi localitate urmand sa fie preluat si un bolnav de cancer.
"In cursul noptii, a fost cautat un barbat care lucra ca zilier la Manastirea Bujoreni si care s-a ratacit intr-o padure. Persoana a reusit sa ajunga la domiciliu inainte ca echipajele sa o gaseasca. In ultimele ore s-a actionat pentru degajari de copaci cazuti peste autoturisme, strazi si retele de alimentare cu energie electric, in cooperare cu serviciile de voluntari. Mai multe persoane ramase inzapezite in autoturisme au fost salvate si transportate la unitati de cazare", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, Marius Mariscu.
Toate serviciile de voluntari din localitatile afectate de vremea rea actioneaza pentru degajarea copacilor cazuti pe carosabil si deblocarea autoturismelor aflate in zapada.
DN 24A Murgeni — Falciu, DN 2F Vladia — Ivanesti si DN 11A Podu Turcului — Barlad sunt inchise, vineri dimineata, din cauza zapezii abundente si a viscolului puternic.
UPDATE ORA 8.48 IGPR: Peste 3.000 de politisti si aproape 2.000 de autospeciale actioneaza in contextul fenomenelor hidrometeorologice periculoase
Peste 3.000 de politisti si aproape 2.000 de autospeciale actioneaza pentru prevenirea evenimentelor ce ar putea fi generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase si inlaturarea efectelor celor produse.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) transmis vineri AGERPRES, in judetul Brasov, circulatia este ingreunata pe DN 1, in zona Predeal catre limita cu judetul Prahova, din cauza ninsorii abundente, fiind aplicata restrictie pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.
In judetul Galati a fost inchis DN24D, intre intersectia cu DN26 (zona Tulucesti) si limita cu judetul Vaslui, din cauza vantului puternic care spulbera zapada pe partea carosabila.
In judetul Vaslui, au fost inchise DN24A Murgeni — Falciu (km 30-50) si DN26 Murgeni — Blagesti (km 81-92), din cauza vantului puternic care spulbera zapada pe partea carosabila. A fost inchis DN2F, km 39 — 60, intre localitatile Vladia si Ivanesti, si DN11A, km 68 — 94, intre localitatile Podul Turcului si Barlad, din aceleasi cauze, precizeaza IGPR.
Totodata, au fost inchise mai multe drumuri judetene: in judetul Galati — sase, in judetul Harghita — unul, iar in judetul Vaslui — trei, din cauza caderilor de zapada.
Drumul care face legatura dintre Sinaia si Cota 1400 a fost si el inchis.
Incepand de joi seara, Porturile Constanta Nord, Constanta Sud, Agigea, Midia si Mangalia au fost inchise traficului maritim si fluvial, din cauza vantului puternic, iar traficul feroviar se desfasoara in conditii normale. 
UPDATE ORA 8.48 Arges: Circulatia a fost reluata pe autostrada A1, intre kilometrii 106 si 120
Traficul rutier a fost reluat, vineri, pe tronsonul cuprins intre kilometrii 106 si 120 ai autostrazii A1, care a fost inchis timp de mai multe ore din cauza poleiului.
Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, conducatorii auto sunt sfatuiti sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, sa reduca viteza si sa nu bruscheze comenzile.
Autostrada A1 a fost inchisa vineri dimineata, intre kilometrii 106 si 120, in urma unor tamponari cauzate de polei, traficul rutier fiind deviat prin municipiul Pitesti.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Arges, la kilometrul 106 s-a produs o tamponare in lant in care au fost implicate sase autovehicule, cauza fiind neadaptarea vitezei la carosabilul alunecos. Alte tamponari s-au produs pe tronsonul cuprins intre kilometrii 106 si 120, tot din cauza poleiului.
Conform aceleiasi surse, evenimentele rutiere nu s-au soldat cu victime.
Traficul rutier pe sensul catre Ramnicu Valcea a fost deviat timp de mai multe ore prin municipiul Pitesti. 
UPDATE ORA 8.41 Iasi: Restrictii de circulatie pentru TIR-uri pe DN 24
Autoritatile au impus restrictii pe DN 24, care leaga municipiul Iasi de Vaslui, vizate fiind autovehiculele cu gabarit mare care nu sunt echipate cu anvelope de iarna.
Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri,Ovidiu Laicu, a declarat pentru AGERPRES ca au fost impuse restrictii de circulatie de la iesirea din municipiul Iasi si pana in localitatea Poieni.
"Din zona Bucium si pana la motelul Bucium am impus restrictie pentru autoturismele de 7,5 tone. Am fost nevoiti sa luam aceasta masura pentru a nu crea 'dopuri' de circulatie. TIR-urile nu sunt echipate pentru iarna, risca sa derapeze pe serpentine si sa iasa in decor", a explicat Ovidiu Laicu.
El a spus ca o alta problema cu care se confrunta autoritatile este cantitatea mare de apa din fulgii de zapada, motiv pentru care mai multe crengi si copaci risca sa se rupa.
UPDATE ORA 8.26 Neamt: Peste 10.000 de consumatori nu au energie electrica; se circula in conditii de iarna in tot judetul
Peste 10.000 de nemteni din 15 localitati nu au energie electrica din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, potrivit informatiilor furnizate, vineri, AGERPRES, de Biroul de presa al ISU Neamt.
Localitatile nealimentate sunt Oantu, Hangu, Ruginesti, Garcina, Cracaoani, Baltatesti, Grumazesti, Oglinzi, Piatra Soimului, Rediu, Luminis, Vanatori-Neamt, Stejaru si partial orasele Piatra Neamt si Bicaz.
Sunt afectate 76 de puncte de transformare din cauza caderilor masive de zapada si a viscolului.
In tot judetul Neamt se circula in conditii de iarna. Drumul national Piatra Neamt — Roman a fost inchis traficului rutier, vineri dimineata, din cauza sulurilor de zapada si a viscolului. 
UPDATE ORA 8.22 Focsani: 121 de localitati fara energie electrica; un drum national blocat din cauza zapezii
DN 11A este blocat in zona Lespezi — Radacinesti, din cauza ninsorii abundente din ultimele ore, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, Florin Olaru.
Conform sursei citate, se circula in conditii de iarna pe majoritatea drumurilor din judet, iar utilajele de deszapezire sunt pe teren la interventii, unde este cazul.
"Au fost situatii punctuale cu autoturisme blocate, dar nu s-au inregistrat probleme deosebite, blocaje majore. O ambulanta care transporta cinci pacienti care fac dializa a ramas blocata noaptea trecuta, dar s-a intervenit pentru salvarea pacientilor", a declarat, pentru AGERPRES, Florin Olaru.
Oficialul ISU a precizat ca 50 de comune, doua municipii si trei orase, in total 121 de localitati, cu aproximativ 28.000 de abonati, sunt nealimentate cu energie electrica.
UPDATE ORA 8.13 Braila: Peste 6.700 de abonati din 23 de localitati au ramas fara energie electrica din cauza vantului
Peste 6.700 de abonati din 23 localitati din judetul Braila au ramas fara energie electrica, in noaptea de joi spre vineri, din cauza vantului puternic, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al ISU Braila, lt.col. Stefan Stoian.
Localitatile fara curent sunt Oprisenesti, Plopu, Tarlele Filiului, Batogu, Ionesti, Gurguieti, Sihleanu, Scortaru Nou, Constantinesti, Ramnicelu, Corbu Nou, Maxineni, Maru Rosu, Lacu Rezii, Cuza Voda, Salcia Tudor, Gradistea, Custura, Boarca, Racovita, Corbeni, Gemenele si Gavani.
Numarul total de abonati afectati este de 6.782, iar zece echipe ale Electrica lucreaza in teren pentru remedierea situatiilor.
Pe drumurile nationale din judetul Braila actioneaza 11 utilaje de deszapezire cu 25 persoane, iar IPJ Braila monitorizeaza starea drumurilor de pe raza judetului.
In municipiu, tot din cauza vantului puternic, noua copaci au fost doborati, dintre care trei peste autoturisme parcate, care au fost avariate, iar trei echipaje de la ISU se afla pe teren pentru indepartarea arborilor cazuti.
UPDATE ORA 8.00 Galati: Doua drumuri nationale inchise, 25 de localitati fara curent electric
Un numar de 25 de localitati din judetul Galati au ramas fara curent electric din cauza viscolului puternic si a zapezii care au afectat liniile de alimentare cu energie electrica, iar doua drumuri nationale sunt inchise, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al ISU Galati, Eugen Chirita.
Potrivit acestuia, raman inchise DN 24 D Galati — limita cu judetul Vaslui si DN 26, intre kilometrii 12 si 81. Pe drumurile judetene se circula in conditii de iarna.
Chirita a precizat ca in cursul noptii au fost efectuate trei misiuni de salvare cu autosenilata in localitatile Cuca, Rediu si Plevna, fiind salvate 15 persoane, dintre care patru copii si o femeie gravida.
Un numar de opt persoane — sase adulti si doi copii — au fost transportate cu ambulantele la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Galati. De asemenea, un autocar din Republica Moldova cu opt adulti si sase copii a fost deblocat in zona localitatii Oancea si si-a continuat drumul spre Bucuresti.
La nivelul municipiului Galati, vantul puternic a dus la prabusirea a circa 100 de arbori sau crengi ale copacilor care au blocat drumuri sau au cazut peste autovehicule. In prezent, in Galati nu mai ninge, insa gruparea operativa ISU ramane in alerta.
UPDATE ORA 7.55 Vaslui: Trei drumuri nationale inchise; circulatie ingreunata pe DE 581 spre Vama Albita
DN 24A Murgeni — Falciu, DN 2F Vladia — Ivanesti si DN 11A Podu Turcului — Barlad sunt inchise, vineri dimineata, din cauza zapezii abundente si a viscolului puternic.
Potrivit autoritatilor, pe DE 581 se circula cu dificultate in mai multe puncte, atat din cauza sulurilor de zapada (in localitatile Crasna, Simila, Satu Nou), cat si din cauza unor copaci cazuti pe carosabil in zona Dobrina.
"Prefectul judetului, Isabel Bogdan, este prezent in zona si coordoneaza activitatile de deszapezire si degajare a carosabilului, in vederea facilitarii accesului autovehiculelor. Probleme sunt pentru TIR-urile care se deplaseaza catre Vama Albita", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Vaslui, Cristian Lapa.
Potrivit acestuia, un stalp de inalta tensiune este rupt pe raza localitatii Simila, alimentarea cu energie electrica fiind intrerupta.
Judetul Vaslui se afla sub Cod portocaliu de ninsoare abundenta si vant, pana pe 21 aprilie la ora 09,00. 
UPDATE ORA 7,47 Drumul national Piatra Neamt — Roman a fost inchis traficului rutier
Drumul national care face legatura intre municipiile Piatra Neamt si Roman a fost inchis traficului rutier, vineri dimineata, incepand cu ora 07,00, a declarat, pentru AGERPRES, subprefectul Iulian Jugan.
Potrivit sursei citate, pe drum sunt portiuni cu suluri de zapada, iar viscolul reduce vizibilitatea pana la zero.
Masura a fost luata preventiv astfel incat sa nu apara situatii cu masini blocate pe acest sector de drum.
Subprefectul Iulian Jugan a mai precizat ca mai multe localitati din judet sunt nealimentate cu energie electrica, dar ca o centralizare exacta a situatiei urmeaza sa fie facuta de reprezentantii ISU Neamt.
UPDATE ORA 7.32 Arges: Autostrada A1, inchisa intre kilometrii 106 si 120 in urma unor tamponari cauzate de polei
Autostrada A1 a fost inchisa vineri dimineata, intre kilometrii 106 si 120, in urma unor tamponari cauzate de polei, traficul rutier fiind deviat prin municipiul Pitesti.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Arges, la kilometrul 106 s-a produs o tamponare in lant in care au fost implicate sase autovehicule, cauza fiind neadaptarea vitezei la carosabilul alunecos. Alte tamponari s-au produs pe tronsonul cuprins intre kilometrii 106 si 120, tot din cauza poleiului.
Conform aceleiasi surse, evenimentele rutiere nu s-au soldat cu victime.
Traficul rutier pe sensul catre Ramnicu Valcea a fost deviat prin municipiul Pitesti. 
ORA 7.29 Trafic rutier intrerupt pe mai multe tronsoane de drumuri nationale; porturile de la Marea Neagra, inchise
Traficul rutier este intrerupt, vineri dimineata, pe mai multe tronsoane de drumuri nationale, din cauza zapezii si a viscolului, informeaza, intr-un comunicat de presa, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.
Potrivit sursei citate, este vorba de DN26 Vanatori — Blagesti, in judetele Galati si Vaslui, DN24D, in judetul Galati, intre intersectia cu DN26 (zona Tulucesti) si limita cu judetul Vaslui, DN24A Murgeni — Falciu, in judetul Vaslui, DN24B Albita — Husi, judetul Vaslui, DN2F Vladia — Ivanesti, in judetul Vaslui, si DN11A Podu Turcului — Barlad, in judetul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt si pe raza judetului Vrancea.
In judetul Iasi, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Targu Frumos — Pascani, din cauza ninsorii viscolite.
Centrul Infotrafic mai informeaza ca, din cauza poleiului, traficul rutier pe autostrada A1 Bucuresti — Pitesti a fost deviat de la kilometrul 106 (sensul catre Pitesti), pe DN65 prin municipiul Pitesti.
In judetul Constanta, din cauza vantului puternic, sunt suspendate manevrele in porturile de la Marea Neagra (Constanta-Nord, Constanta-Sud, Midia si Mangalia).
In jurul orei 05:,30, in judetul Vrancea, traficul feroviar a fost reluat pe magistrala 500, intre statiile Pufesti si Adjud, dupa remedierea avariei survenite la firul purtator al liniei de contact.
Grupaj realizat de AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004694 (s)