News Flash:

Un fenomen rar in ROMANIA. A nins cu zapada portocalie la Galati - FOTO

23 Martie 2018
988 Vizualizari | 0 Comentarii
zapada

Un fenomen neobisnuit s-a produs, vineri dimineata, la Galati. Localnicii au observat ca zapada cazuta nu este in totalitate alba si are nuante de portocaliu.
Galatenii dau vina pe poluare provocata de combinatul siderurgic, dar specialistii spun ca este vorba despre un fenomen foarte rar, provocat de un nor de praf saharian.

Galatenii care au iesit vineri din casa au observat ca zapada are o culoare ciudata. Cei mai multi cetateni dau vina pe combinatul siderurgic din Galati care a provocat de mai multe ori fenomene ciudate precum nori rosiatici sau zgomote misterioase.

”Eu cred ca este ceva de la combinat. Zapada de pe masina are culoarea rosiatica, o nuanta portocalie, seamana cu resturile combinatului. Poate este ceva de la furnal, nu cred ca este nisip din Africa, asa cum vorbeau altii”, a spus unul dintre galatenii aflati pe strada.
Meterologii contrazic aceasta teorie si sustin ca nuanta portocalie a zapezii este cauzata de un ciclon care se manifesta in nordul Africii si peste Marea Mediterana. Acesta a raspandit la mari distante praful saharian, curentii aducandu-l in special deasupra Turciei si in zona de nord vest a Marii Negre.

Fenomenul, foarte rar in Romania, se produce frecvent in muntii Alpi, vestul si centrul continentului european fiind in calea curentilor de aer care vin din Africa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007241 (s)