News Flash:

Premierul Dancila ii va scrie presedintelui CE, J. C.Juncker, despre posibile INGERINTE in Justitie

21 Martie 2018
968 Vizualizari | 0 Comentarii
viorica dancila 1

Viorica Dancila a anuntat miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca va transmite o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, prin care cere detalii despre nota din 2012 ce contine nume ale unor persoane cu probleme penale, documentul fiind confirmat de Ministerul Justitiei.
"In document erau solicitate date despre dosare aflate pe rol si mai grav era ca aveam si nume despre care se cerea stadiul in care se afla procesul si pasii care trebuie urmati. Am solicitat ministerului Justitiei o analiza a cererilor pe care le-a facut Comisia Europeana catre Ministerul Justitiei, daca intre 2012 si 2018 au mai fost astfel de solicitari. Am primit astazi documente de la ministerul Justitiei, care reconfirma ce a aparut in spatiul public, ca astfel de pracici au mai fost facute", a declarat Viorica Dancila, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

Premierul spune ca va cere detalii presedintelui Comisiei Europene.

"Am hotarat ca astazi sa trimit o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, prin care cer detalii legate de aceste aspect care mi se pare total nepotrivite, in neconcordanta cu ce presupune MCV. Este important sa lamurim aceste lucruri si sa pornim de la o cooperare fireasca", a afirmat Dancila.


Este vorba despre un document din 10 octombrie 2012, adresat Guvernului Romaniei, care prezinta o lista de 21 de cerinte ale Comisiei Europene in legatura cu MCV, prezentat de Antena 3.

Unul dintre puncte prevede descrierea situatei si stabilirea pasilor de urmat in cazuri de coruptie cunoscute, fiind date si nume: Gheorghe Copos, Adrian Nastase, Serban Bradisteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remes, Dan Voiculescu, George Becali, Catalin Voicu, Tudor Chiuariu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004364 (s)