News Flash:

Melescanu: Premierul Dancila a aprobat o propunere de candidatura pentru postul de ambasador in Israel

22 Martie 2018
535 Vizualizari | 0 Comentarii
melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, au declarat, joi, ca premierul Viorica Dancila a aprobat, miercuri, o propunere de candidatura pentru postul de ambasador in Israel, precizand ca asteapta decizia presedintelui Klaus Iohannis, context in care nu poate face public numele.
„Ieri, doamna prim ministru a aprobat o propunere de candidatura pentru Israel. Deocamdata nu pot sa va spun. Ramane sa vedem care va fi decizia presedintelui. Oricum, inainte de a obtine agrementul nu putem sa facem publice numele”, a sustinut Teodor Melescanu, la Parlament.

Intrebat daca sunt mai multe propuneri, acesta a raspuns negativ.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut, in 12 martie, ministrului de Externe, Teodor Melescanu (ALDE), o propunere de ambasador pentru Israel.

”Este mai mult de un an de cand Romania nu are ambasador in Israel si nu este in regula absolut deloc. (...) Ministrul de Externe trebuie sa faca propunerea. Si premierul va avea un punct de vedere, noi, in coalitie, vom avea un punct de vedere pe propunerea care trebuie sa mearga la presedinte. Dar orice propunere de ambasador se semneaza de catre presedinte si se contrasemneaza de primul-ministru. Dar ca sa existe aceste propuneri trebuie sa plece propunerea”, a spus Dragnea.

Melescanu: Am inceput evaluarea ambasadorilor, va fi una cantitativa si calitativa

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat, joi, ca a inceput evaluarea ambasadorilor si ca a primit de la toate ambasadele materialele solicitate, adaugand ca se face o evaluare cantitativa si calitativa a acestora.

Intrebat daca a inceput evaluarea ambasadorilor pe care o solicitase liderul PSD, Liviu Dragnea, Melescanu a raspuns: „Da, sigur, a inceput, am primit de la practic toate ambasadele materialele respective si incercam sa facem acum o evaluare cantitativa si calitativa a acestor raspunsuri”.

In privinta nemultumirii lui Dragnea fata de activitatea multor ambasadori, potrivit careia Romania nu este reprezentata corespunzator la nivel economic, ministrul de Externe a sustinut ca este loc de mai bine.

„Bineinteles ca problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, inclusiv prin programul de guvernare al nostru. Ceea ce ministerul poate sa faca si trebuie sa faca este sa deschida usi, sa creeze contacte care sa permita societatilor de stat sau private sa se bucure de anumitre oportunitati de afaceri. Lucrul acesta s-a facut in mare parte, dar este loc si de mai bine”, a sustinut Teodor Melescanu, la Parlament.

Intrebat daca vor fi mai multi diplomati de cariera sau numiti pe criterii politice, Melescanu a raspuns: „In MAE nu exista decat oameni de cariera, intrarea este prin concurs, deci toti cei care lucreaza la ambasade sunt de meserie, sa spunem. In ceea ce priveste conducerea ambasadelor in mare parte este condusa tot de ambasadori veniti din MAE, dar uneori exista si numiri politice, asa cum se intampla si in alte state mai mari si mai democratice decat noi”.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut, in 12 martie, ministrului de Externe, Teodor Melescanu (ALDE), o analiza din care sa reiasa ce avantaje a adus statului roman fiecare sef de misiune diplomatica sau atasat comercial.


viorica dancila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013818 (s)