News Flash:

Un elev din Cluj a fost dat afara de la ore din cauza... parului prea lung!

17 Octombrie 2017
945 Vizualizari | 0 Comentarii
elev
Un tanar din Cluj-Napoca sustine ca a fost scos de la ore de catre directorul liceului la care invata, pentru simplul motiv ca are parul lung. Tudor a povestit ca de acelasi tratament au avut parte si alti 20-25 de elevi care aveau barba sau parul lung.  ”Salut! Daca ai putin timp liber, te invit sa citesti aceasta "frustrare" a mea fata de sistemul de invatamant din Romania, iar daca ai acceasi parere, te invit sa dai un share mai departe.
Astazi, eram la ora de chimie, stateam linistit si imi vedeam de treaba mea, deodata intra marele Dom' Director la mine in clasa. Din cauza parului meu "indecent de lung" am fost scos de la ora, ajungand in curte ma aflu alaturi de inca 20-25 de elevi din scoala (baieti) cu par lung sau barba asteptand sa fim scosi din scoala. Da, ati citit bine, pentru ca avem parul lung sau barba am fost scosi din perimetrul liceului. Singurul lucru pe care pot sa-l spun e ca ma bucur ca am ajuns in secolul XXI, unde capacitatea ta psihica inca este determinata dupa cum te imbraci, respectiv cum arati”, scrie elevul pe pagina sa de Facebook.  Tanarul invoca mai multe articole din Legea Educatiei Nationale, ale carei aricole stipuleaza ca elevii nu trebuie discriminati si ca "Idealul educational al scolii romanesti consta in dezvoltarea libera, integrala si armonioasa a individualitatii umane, in formarea personalitatii autonome si in asumarea unui sistem de valori care sunt necesare pentru implinirea si dezvoltarea personala".


”Nu conteaza cat de lung am parul / Mai presus e cat si cum gandesc”, spunea Motu Pittis, alaturi de ceilalti baieti de la Pasarea Colibri, in apararea unei generatii care se dorise a fi uniformizata sub comunism. Intamplarea din Cluj, din 2017, demonstreaza faptul ca mare lucru nu s-a schimbat intre timp, nu la nivelul conflictului dintre generatii, care exista si va exista cat lumea, ci la nivelul dorintei de-a produce robotei, imbracati la fel, tunsi la fel, care gandesc in cutie... Noroc cu Facebook-ul, loc de aruncat frustrari si nu numai poze cu mancare si peisaje din concedii!

tanar cluj napoca directorul liceului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006109 (s)