News Flash:

Un compozitor isi cere banii pe taxa de inscriere la Eurovision

25 Februarie 2014
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
Nici nu s-a terminat bine selecția națională pentru finala Eurovision, că problemele au început să apară. Mai mulți concurenți care au trimis piese pentru a fi ascultate de către jurați au rămas extrem de mirați de alegerile pe care le-au făcut aceștia.
Marius Popa a făcut parte din trupele Spin, Latin Expres și Jukebox, timp de mai mulți ani. Majoritatea pieselor cu care aceste formații au devenit cunoscute au fost compuse de el. „Nimeni pe drum”, „Cred că m-am îndrăgostit”, „Vara ești a mea” sau „Sărut pe jar” au stat timp de săptămani întregi pe locul 1 al multor topuri din Romania.
Anul acesta, Marius a trimis o piesă compusă de el pentru audiții, în interpretarea unei artiste numită Lea Mar. 
Artistul nu înțelege însă criteriile folosite de către membrii juriului pentru a alege anumite piese și nu înțelege cum piesa „Like the sun” pe care a compus-o nu a fost aleasă, iar cea a Silviei Dumitrescu a ajuns printre cele 12 piese finaliste. 
Compozitorul Marius Popa își cere banii pe care i-a dat pe taxa de înscriere, mai ales că nu a aflat nici măcar notele pe care piesa sa le-a primit și nici dacă aceasta a fost ascultată.
„Scrisoare deschisă domnului director al TVR.
Domnule director, numele meu este Marius Popa. Un om... Un om cu pretenții de compozitor care s-a conformat cerințelor formulate pe site-ul eurovision.tvr.ro și care a înscris înspre jurizare (preselecție) un cantec, compoziție originală, la finala națională Eurovison 2014, organizată de instituția pe care o conduceți. Nu voi comenta criteriile după care a fost făcută notarea melodiilor și alegerea pieselor participante, nu am competența înțelegerii acestor criterii. Așa se pare, după 15 ani petrecuți activ în această industrie...
Dar, domnule director, am o rugăminte și o întrebare în același timp: vă rog să mă sfătuiți, care este calea legală prin care instituția dumneavoastră îmi poate înapoia cei 200 de lei plătiți ca taxă de înscriere? Nu de alta dar simt că am participat la un Caritas de prost gust... Nu am nici măcar siguranța că piesa mea a fost ascultată. Dacă ar fi fost așa, aș fi știut cine a făcut parte din juriul care a făcut selecția și, mi se pare de bun simț, aș fi aflat notele pe care acest cantec (al meu) le-a obținut în cadrul jurizării. Țineți totul atat de secret, încat îmi este foarte greu să cred că plicul pe care vi l-am trimis a fost deschis... Nu de alta, dar îmi este și mai greu să cred că ține de gust ca acest cantec să fie admis(cel al Silviei Dumitrescu), iar al meu nu. 
Sunt convins de buna credință care animă acțiunile întreprinse de angajații postului dumneavoastră... Mă rog, al nostru, al romanilor... Dar, domnule director, ca să nu mai lungim o discuție inutilă: îmi vreau cei 200 de lei înapoi. Cum să fac?”, a scris Marius pe pagina sa de Facebook, vizibil dezamăgit.
 

eurovision marius popa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032660 (s)