News Flash:

Un adevarat MIRACOL! Cura cu PAPADIE are 7 proprietati terapeutice exceptionale. Vindecatoarea ficatului si a rinichilor

16 Mai 2017
6807 Vizualizari | 0 Comentarii
cura papadie
Papadia este o sursa de betacaroten, pe care organismul il transforma in vitamina A. De asemenea, consumata in stare proaspata, in salate, papadia are mai multe proteine decat spanacul. Mai contine vitamina C, esentiala pentru imunitate, fibre, potasiu, fier, calciu si magneziu. magneziu, vitaminele A, B1, C, D, un principiu amar, taraxacina, flavonoide, fitosteroli, acizi (cafeic, silicic, palmitic, oleic) si taninuri.
Cura de tulpini de papadie
Tulpinile de papadie ajuta la revitalizarea celor vesnic obositi si bolnaviciosi. Aceste tulpini, odata ajunse in stomac, imbunatatesc sucul gastric, curatindu-l de substantele care se depun de-a lungul timpului si care ingreuneaza buna functionare. Tot aceste tulpini de papadie consumate pe o perioada de 30- 40 zile, acum primavara, cand sunt fragede si zemoase, sunt un remediu invizibil pentru cei care sufera de artrita si reumatism.
Potiune tonifianta pentru ficat si rinichi. 15 g de radacina uscata de papadie (aproximativ o lingura), 30 g de radacina uscata de cicoare (aproximativ 2 linguri), 15 g de boabe de ienupar se amesteca intr-un vas emailat, care se pune pe foc, iar peste plante se toarna 1 litru de apa. Ingredientele se fierb 15 minute, apoi lichidul se strecoara. Licoarea poate fi pastrata in frigider, doza recomandata fiind 30 ml (doua linguri) de trei ori pe zi. Este indicata mai ales atunci cand toxinele din organism s-au concentrat si cristalizat sub forma de piatra la nivelul ficatului ori rinichilor. Potiunea este recomandata si celor care sufera de diabet, principiile active din ienupar avand rolul de a reduce nivelul zaharului din sange si a stimula diureza. Atentie, preparatul nu este recomandat celor care sufera de afectiuni renale grave, deoarece ienuparul poate produce iritarea rinichilor.

Un bun diuretic
Radacina de papadie este unul dintre cele mai puternice diuretice naturale. Ea ajuta la eliminarea apei in exces din organism prin imbunatatirea functionarii sistemului renal si astfel, odata cu apa, sunt eliminate si unele substante toxice. In acelasi timp, radacina de papadie inhiba dezvoltarea microbilor din sistemul urinar.
De ce ai nevoie pentru ceai: 1 lingurita de radacina uscata de papadie, 250 ml de apa.
Preparare si administrare: maruntesti radacina de planta si o fierbi 5 minute in apa, apoi o strecori si o lasi la racorit. Bei o cana pe zi, dimineata pe stomacul gol, 10 zile. Faci pauza o luna si reiei tratamentul daca mai este nevoie.
Stimuleaza productia de bila
Printre multiplele beneficii ale florilor de papadie se numara imbunatatirea functiei ficatului. Acestea impiedica depunerile de grasime la ficat, scazand astfel riscul aparitiei calculilor biliari. In acelasi timp, stimuleaza productia de bila si restabileste nivelul de electroliti.
De ce ai nevoie pentru infuzie: 2 lingurite flori uscate, 400 ml de apa.
Preparare si administrare: torni 200 ml apa de fierbinte peste planta si lasi la infuzat 5 minute, apoi strecori. Pui apoi florile in restul de apa si le fierbi 2-3 minute. Combini ceaiul cu infuzia si bei cate o cana pe zi, inaintea unei mese principale.
Recomandata diabeticilor
Intr-un studiu realizat in 2001 la Universitatea din Zagreb s-a demonstrat ca radacina de papadie reduce nivelul zaharului din sange si stimuleaza productia de insulina. In acelasi timp, mentine nivelul grasimilor din sange constant.
De ce ai nevoie pentru tinctura: 150 g radacina de papadie, 150 ml alcool de 70°.
Preparare si administrare: maruntesti radacina si o pui intr-o sticla inchisa la culoare. Torni alcool peste ea cat sa acoperi planta si lasi la macerat 14 zile, intr-un loc racoros, agitand din cand in cand sticla. Filtrezi si pui tinctura intr-un recipient din sticla, pe care-l tii la rece. Dizolvi zilnic 15 picaturi intr-un pahar cu apa. Urmezi tratamentul o luna, faci pauza 15 zile, apoi reiei.
Scade tensiunea arteriala
Deoarece are rol diuretic, papadia elimina si excesul de sodiu din organism, ceea ce duce la scaderea tensiunii arteriale.
De ce ai nevoie pentru infuzie: 1 lingurita de flori uscate, 200 ml apa.
Preparare si administrare: torni apa fierbinte peste flori, lasi 5 minute la infuzat, apoi strecori. Bei cate o cana pe zi, 15 zile, scrie frunza-verde.ro.
Atentie!
Evita sa bei ceai sau infuzie de papadie pe termen lung, deoarece poate provoca deshidratare.
Alina durerile reumatismale
Avand un continut ridicat de acizi grasi, antioxidanti si fitonutrienti, papadia reduce inflamatia din organism si calmeaza durerile, in special in zona incheieturilor.
De ce ai nevoie pentru ceai: 1 lingurita de flori uscate, 1 lingurita de radacina, 250 ml de apa. Preparare si administrare: fierbi radacina tocata si florile in apa, 3-4 minute, apoi strecori si bei ceaiul cald, o cana pe zi, nu mai mult de 20 de zile. 

papadia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005099 (s)