News Flash:

Uleiul de Sunatoare – atat de valoros incat nu trebuie sa lipseasca din nici o casa

1 Octombrie 2018
1540 Vizualizari | 0 Comentarii

Uleiul de sunatoare este unul din cele mai valoroase uleiuri medicinale pe care le putem prepara singuri in casa. Nu trebuie sa lipseasca din nici o gospodarie, spunea terapeuta austriaca Maria Treben.

Sunatoarea se gaseste toata vara, in zone de deal, munte si campie. Se culeg pe soare. Daca nu aveti posibilitatea sa o culegeti direct din natura, o puteti procura de la magazinele naturiste, sub forma de ceai.

Pentru a prepara in casa ulei de sunatoare aveti nevoie de planta uscata (flori si frunze) si un ulei vegetal de calitate. Cel mai bun este uleiul de masline extra-virgin.

Terapeuta Maria Treben spune ca pentru arsuri, cel mai bun este uleiul de in. Acesta se poate gasi la magazinele naturiste.
 

Ulei de sunatoare – reteta:

Reteta pe care v-o prezentam apartine bine-cunoscutei botaniste Rosemary Gladstar. Uleiul de sunatoare se prepara din flori (70%) si frunze (30%).

Dupa ce le-ati cules, lasati-le sa se usuce cateva ore, astfel incat sa se elimine umezeala din ele, apoi puneti-le intr-un borcan de sticla (pana la gura). Turnati peste plante ulei de masline, care trebuie sa depaseasca nivelul plantelor cu 3-5 cm. Inchideti ermetic si plasati borcanul intr-un loc insorit si calduros. Asteptati ca plantele sa se macereze in ulei timp de 2-6 saptamani, agitand recipientul zilnic.

Uleiul este gata cand a capatat o nuanta rosiatica, sangerie. Strecurati-l si pastrati-l in sticlute, in locuri racoroase si intunecoase. Poate rezista si 2 ani de zile.

La ce putem folosi uleiul de sunatoare:

rani proaspete, rani deschise;

dureri cauzate de rani;

hematoame;

inflamatia ganglionilor;

ten aspru;

dureri de spate, lumbago;

dureri de sciatica;

dureri reumatice;

arsuri, opariri arsuri solare;

dureri de burta la copii, colici (se maseaza burtica);

rigiditate musculara;

dureri musculare;

hemoragii;

contuzii;

acnee;

ulcere;

umflaturi;

piele uscata, crapata, descuamata.
Uleiul de sunatoare poate fi folosit si intern:

Amestecati 10-15 picaturi cu 1/2 lingurita de apa si consumati amestecul pentru ameliorarea durerilor de stomac, pentru colici, inflamatii intestinale, enurezis (la copii si adulti), exces de mucus in plamani.
Precautii

Evitati expunerea la soarea dupa ce ati folosit alifie, ulei sau alte preparate cu sunatoare, deoarece aceasta poate cauza fotosensibilitate (sensibilitate la lumina soarelui).


uleiul sunatoare uleiuri medicinale gospodarie terapeuta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005333 (s)