News Flash:

Ce spune culoarea urinei despre sanatatea ta

28 Septembrie 2018
1932 Vizualizari | 0 Comentarii
uu 1

Nu este un subiect asupra caruia multi dintre noi sa ne gandim cu seriozitate, insa trebuie sa stiti ca urina este un indiciu important al starii de sanatate.

Si ne vom referi in cele ce urmeaza la culoarea urinei, care poate varia de la incolor, la portocaliu sau chiar…verde.

Culoarea urinei poate da de gol anumite afectiuni de care suferiti, dar de multe ori este doar un simptom, de aceea este indicat sa mergeti la medic pentru analize amanuntite.

Iata ce spune culoarea urinei despre sanatate:

Urina incolora este un semn al consumului excesiv de apa. Prin urmare, este indicat sa reduci cantitatea de lichide.

Urina de culoare galben transparent este normala, deci nu aveti motive de ingrijorare.

Urina de culoare galben inchis poate fi un semnal ca aveti nevoie de hidratare, deci beti mai multa apa. Acelasi lucru este valabil in cazul in care urina are culoarea mierii.

Culoarea maronie a urinei poate semnala afectiuni ale ficatului sau deshidratare severa. Beti mai multa apa si mergeti la medic daca nu exista schimbari, chiar si dupa ce va hidratati suficient.

Urina de culoare roz sau rosiatica este un rezultat al faptului ca ati consumat alimente precum sfecla rosie sau afine, care au niveluri crescute de pigmenti care le confera culoarea.

Trebuie avut insa grija pentru ca, daca nu ati consumat astfel de alimente, este posibil sa aveti sange in urina, sa suferiti de probleme renale, tumori, infectii de tract urinar, probleme cu prostata sau chiar intoxicatie cu mercur. Cel mai bine mergeti la un medic.

Urina portocalie este un semn de deshidratare sau probabil ati mancat alimente portocalii, insa poate fi si un semn ca exista o problema cu ficatul sau vezica biliara.

Urina verde ar putea trage un semnal de alarma ca in organism exista anumite bacterii sau medicamentele pe care le luati pot avea efecte adverse. Nu va panicati, mergeti la medic si veti afla exact care e sursa culorii ciudate a urinei.

Urina acidulata apare atunci cand alimentatia este bogata in proteine sau cand exista afectiuni renale.


subiect seriozitate sanatate culoarea galben maronie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007719 (s)