News Flash:

Remedii pentru petele maronii

26 Septembrie 2018
2660 Vizualizari | 0 Comentarii

Cand o femeie descopera ca i-au aparut pete maronii pe piele, se gandeste automat ca sunt semne de batranete. In realitate, problema poate avea diverse cauze, varsta fiind doar una din ele. Scapa de inesteticele semne cu ajutorul solutiilor naturale!

Pigmentatia neuniforma este in general asociata cu imbatranirea pielii, dar orice dermatolog iti poate spune ca petele maronii pot sa apara chiar si la sfasitul adolescentei, indiferent de tipul de ten. Exista 4 tipuri de pete:

-Cele provocate de acnee: sub efectul razelor soarelui, cosurile inflamate dau hiperpigmentatie.

-Cele care au cauze hormonale: pilulele contraceptive si anumite medicamente, care modifica echilibrul hormonal, pot fi la originea pielii patate. La femeile gravide, apare cloasma, o forma de pigmentatie neregulata.

-Cele cauzate de expunerea directa si prelungita la razele ultraviolete (apar la orice varsta).

-Cele care au drept cauza imbatranirea pielii. Apar pe zonele expuse frecvent la soare – maini, fata, gat, piept.

Miere si iaurt

Amesteca in parti egale miere cu iaurt degresat. Aplica pe pielea curata si lasa sa actioneze 15-20 de minute. Clateste cu apa calduta. Repeta procedeul de doua ori pe zi.

Gel de aloe vera

Atenueaza semnele batranetii si hidrateaza pielea intens, lasand-o neteda si catifelata. Maseaza pielea cu putin gel de aloe vera si asteapta pana se usuca. Repeta zilnic.

Usturoi

Curata 2-3 catei de usturoi, zdrobeste-i bine pana cand obtii o pasta. Aplic-o pe pete si las-o sa actioneze 10 minute, apoi clateste cu apa calduta. Daca te deranjeaza mirosul, poti adauga si cateva picaturi de ulei esential aromat.

Lapte batut

Acidul lactic ajuta la uniformizarea culorii pielii. Aplica o cantitate mica de lapte batut pe zonele afectate si lasa sa actioneze aproximativ 15 minute. Clateste cu apa calduta. In caz de exces de sebum, poti amesteca laptele cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Totodata, il poti combina cu o parte egala de suc de rosii. Repeta procedura de 2 ori pe zi, pentru efecte rapide.

Pasta de naut si susan

Prepara o masca dintr-o mana de naut fiert si o lingurita de pasta de susan. Da ingredientele la blender, pana la omogenizare. Adauga o lingurita de apa, daca ti se pare ca a iesit compozitia prea groasa. Aplica pe zonele cu probleme sau pe toata fata si las-o sa actioneze 30 de minute, pana cand incepe sa se usuce. Clateste cu apa calduta.

Zeama de lamaie

Utilizat pe termen lung, acidul citric reduce petele maronii. Stoarce jumatate de fruct si aplica zeama pe zonele pigmentate. Lasa 20 de minute sa se usuce, apoi clateste. Daca ai pielea mai sensibila, dilueaza zeama de lamaie cu 1-2 lingurite de apa, inainte de a o aplica. Tine minte ca zeama de lamaie poate sensibiliza pielea la contactul cu razele soarelui, asa ca nu o folosi ziua.

Otet de mere

Aplica o cantitate mica de lichid pe zonele afectate, lasa sa actioneze 30 de minute, apoi clateste cu apa calduta. Otetul de mere poate fi combinat si cu o parte egala de zeama de lamaie, suc de ceapa si suc de portocale. Amesteca toate ingredientele si aplica compozitia pe pielea curata. Lasa sa actioneze 20-30 de minute, inainte de clatire.

Ulei de ricin

Maseaza delicat pielea cu putin ulei de ricin, pana se absoarbe in totalitate. Indeparteaza excesul cu un prosop moale curat sau tamponand usor cu o discheta de bumbac. Repeta procedeul de 2 ori pe zi.

Cartofi

Curata un cartof si da-l prin razatoare, storcand apoi bine zeama din el. Combina lichidul cu o jumatate de lingurita de zeama de lamaie si o jumatate de lingurita de miere. Aplica amestecul pe zonele afectate si lasa-l sa actioneze 20 de minute, inainte de a clati.

TRUCURI CPF

• Foloseste zilnic o crema cu factor de protectie solara. Va impiedica aparitia petelor maronii.

• Introdu in dieta ta fructe si legume bogate in antioxidanti, care protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi in exces.


pete maronii piele batra varsta solutiilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006778 (s)