News Flash:

Tudorel Toader: "Am trimis la CSM, DNA, DIICOT si PG proiectul de modificare a codurilor"

7 Aprilie 2017
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader
Ministrul JustitieiTudorel Toader, a declarat ca a trimis la Parchetul General, DNA, Consiliul Superior al Magistraturii si la DIICOT proiectul de modificare a codurilor penale, precizand ca asteapta sugestii si propuneri pana joi, 13 aprilie.


"Am trimis proiectul de modificare a Codului Penal la Parchetul General, Directia Nationala Anticoruptie, Consiliul Superior al Magistraturii si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Le-am dat termen pana joi sa vina cu propuneri si sugestii. Eu vreau, ca initiator, sa respect deciziile Curtii Constitutionale", a declarat ministrul JustitieiTudorel Toader.


Ministrul Justitiei anuntase, miercuri, ca a elaborat proiectul de lege privind Codul Penal si Codul de Procedura Penala, urmand ca acesta sa intre in procedura parlamentara.


"Am elaborat proiectul de lege privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala pentru punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale. Modificarile la cele doua coduri vizeaza strict, asa cum am mai declarat, punerea de acord a codurilor cu deciziile Curtii Constitutionale, nimic mai mult, nimic mai putin. Am facut modificarile pentru punerea in acord atat cu deciziile de admitere pur si simplu si sunt si cele interpretative", a declarat ministrul Justitiei, intr-o conferinta de presa.

Tudorel Toader a spus ca proiectul de lege nu prevede un prag pentru abuzul in serviciu, dar, "daca legiuitorul va aprecia pe parcurs sa impuna un prag, are libertatea sa o faca".

ministrul justitiei tudorel toader ministrul justitiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006172 (s)