News Flash:

Ministerul Muncii: Salariile magistratilor cresc in noua lege, o majorare mai mare fiind la judecatori

6 Aprilie 2017
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta 1
Salariile magistratilor cresc in noua Lege a salarizarii unitare, o majorare mai mare fiind la judecatori, iar sporurile pot fi acordate in continuare, dar cu incadrarea intr-un plafon de 30 la suta, au declarat joi, pentru News.ro, oficiali din Ministerul Muncii.
"Nu scade salariul niciunui magistrat. Atat salariile procurorilor, cat si ale judecatorilor cresc in noua Lege a salarizarii unitare, dar cresterea este mai mare la judecatori. In toata Europa este la fel, judecatorii au salarii mai mari decat procurorii”, au spus oficiali din Ministerul Muncii.
Potrivit acestora, magistratii pot primi in continuare sporuri, pentru ca plafonul de 30% este stabilit pe ordonatorul de credite, nu pe angajat.
"Daca angajatorul considera ca un anume angajat are rezultate bune in munca, nu il impiedica nimeni si nimic sa-i dea acelui angajat sporuri si de 80%. Singura conditie este ca ordonatorul de credite sa se angajeze, per total, sa nu depaseasca plafonul de 30% din salariile tuturor angajatilor”, a precizat sursa citata.
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, declara in urma cu o luna, dupa discutiile cu sindicalistii pe proiectul Legii salarizarii unitare, ca in final toate sumele trebuie sa se incadreze in anvelopa salariala de 32 de miliarde de lei, precizand ca toti bugetarii vor avea in sporuri un voucher de vacanta si doua norme de hrana, iar acestea nu vor ridica probleme, pentru ca se reduce nivelul de sporuri la 30 la suta pe ordonatori de credite. News.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005009 (s)