News Flash:

Trucuri simple care va pot ajuta sa reduceti semnele oboselii

1 Iunie 2018
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
oboselii

Razele soarelui, fumatul, stresul, inaintarea in varsta, dezechilibrele hormonale, digestia ingreunata si stilul de viata nesanatos sunt factorii care contribuie la un aspect obosit al pielii si duc la imbatranirea tenului. Astfel apar ridurile, liniile fine si cearcanele, tenul este uscat si are un aspect obosit.

“Cearcanele pot fi cauzate de oboseala, lipsa hidratarii corespunzatoare, microcirculatia deficitara. Odata cu trecerea timpului, pielea isi pierde din fermitate, musculatura se atrofiaza, tesutul adipos se reduce, ceea ce duce la pierderea volumului in diverse zone faciale, apar depresiuni cutanate, zona infraorbitala se adanceste si se inchide la culoare”, spune dermatologul Proca Ancuta pentru Gandul.

Daca aveti un ten cu aspect tern, lipsit de stralucire si incercanat, specialistul va indeamna sa incercati cateva trucuri simple care va pot ajuta sa reduceti semnele de oboseala.

1. Reglati-va somnul. incercati sa dormiti cel putin sapte ore in fiecare noapte. „Lipsa somnului creste productia de cortizol in organism, hormonul responsabil cu starea de stres, si duce la agravarea problemelor pielii (acnee, eczeme, dermatite etc) si  la reducerea nivelului de colagen si acid hialuronic de la nivelul dermului , cele doua componente care dau stralucire si fermitate pielii . in faza somnului adanc, nivelul mai ridicat  al hormonilor de crestere ajuta celulele pielii sa se regenereze”, precizeaza Dr. Ancuta Proca.

2. Faceti miscare. „Miscarea stimuleaza circulatia, creste fluxul de sange catre celule si restabileste vitalitatea pielii. De asemenea, acest lucru va ajuta sistemul  limfatic  sa  dreneze lichidele si sa elimine toxinele din tesuturi. Daca nu aveti timp sa ajungeti la o sala de sport ,puteti face putina miscare si acasa. Inainte de dus, incercati un exercitiu care implica sarituri si alergare  pe loc timp de 10 minute sau chiar sariti pe o mini trambulina, daca aveti una.  Aceasta miscare viguroasa va activa circulatia si sistemul limfatic. Daca veti face un ritual din asta, veti observa multiple beneficii , de la imbunatatirea aspectului tenului, pana la diminuarea celulitei si cresterea fermitatii”, afirma medicul Ancuta Proca.

3. Urmati un ritual de ingrijire. „O data pe saptamana, la dus,  folositi un produs exfoliant, atat pentru fata, cat si pentru corp. Acesta stimuleaza circulatia pielii si indeparteaza celulele moarte . Apoi aplicati creme hidratante si veti avea o piele luminoasa si catifelata. in fiecare seara, aplicati un ser sau o crema de noapte . Pastrati-va crema pentru ochi  in frigider, iar cand o aplicati utilizati o miscare de presare cu degetul, nu trageti pielea. Nu uitati sa includeti gatul si decolteul in acest regim de ingrijire si sa aplicati intotdeauna crema de protectie solara cu un SPF30 , asta pentru a va proteja pielea impotriva radiatiilor ultraviolete care va imbatranesc tenul. De cate ori aveti nevoie de o revigorare instantanee a tenului, folositi un spray cu apa termala”, adauga medicul Ancuta Proca.

4. Aveti grija la alimentatie si la consumul de lichide. „Evitati zaharul in exces, pentru ca mentine inflamatiile, si renuntati pe cat puteti la sare fiindca provoaca retentie de apa. Evitati cafeaua, alcoolul si bauturile racoritoare zaharoase. in schimb, beti apa cu lamaie sau savurati un ceai din plante (ceai verde,  papadie sau menta)  pentru a ajuta si procesul digestiv , care, daca nu functioneaza corespunzator , duce la  acumularea toxinelor in intestine.  Nu uitati sa beti multa apa pentru o hidratare optima a tesuturilor si o buna functionare a rinichilor, care au  rolul principal de purifica sangele de substante toxice si reziduale. Corpul uman este format  60% din apa , care trebuie inlocuita constant, prin ingerarea unei cantitati de aproximativ 2 litri pe zi”, mai spune medicul Proca.

„Pentru un efect de rejuvenare si de reintinerire a tenului, puteti apela la un medic dermatolog care va poate recomanda un tratament cu produse injectabile cu acid hialuronic , mezoterapie,  peelinguri chimice  sau laser terapie , care vor netezi ridurile si vor mentine pielea tanara, tonifiata si luminoasa . De asemenea, cearcanele adanci pot fi umplute cu un tip de acid hialuronic special destinat acestei zone delicate”, adauga specialistul.


razele soarelui fumatul stresul varsta dezechilibrele hormonale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006716 (s)