News Flash:

Ce trebuie sa faci pentru a fi ferit de farmece si vrajitorii

1 Iunie 2018
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
rugaciune

Ca sa prinda vrajile, trebuie ca cineva sa dea drepturi diavolului. Adica sa dea pricina serioasa si sa nu se fi aranjat corect cu pocainta si spovedania.
„De unul care se spovedeste nu se prind vrajile, de le-ai arunca cu lopata asupra lui. Pentru ca, atunci cand se spovedeste si are inima curata, vrajitorii nu pot lucra impreuna cu diavolii ca sa-l vatame. A venit odata la Coliba unul intre doua varste cu niste aere… Cum l-am vazut de departe, am inteles ca are inraurire diavoleasca. „Am venit sa ma ajuti, mi-a spus. Roaga-te pentru mine, ca fac un an acum de cand am niste dureri infricosatoare de cap si medicii nu afla nimic”. „Ai diavol, – i-am spus, – pentru ca i-ai dat drepturi sa intre in tine”. „Nu am facut nimic”, – mi-a spus. „Nu ai facut nimic? – ii spun. Nu ai inselat o fata? Ei, ea s-a dus si ti-a facut vraji. Du-te si cere iertare de la fata, apoi spovedeste-te si sa-ti citeasca exorcisme ca sa-ti afli sanatatea. Daca tu nu-ti dai seama de gresala ta si nu te pocaiesti, toti duhovnicii lumii de s-ar aduna si s-ar ruga pentru tine, diavolul tot nu va pleca”. Atunci cand vin astfel de oameni, cu astfel de aere, le vorbesc deschis. Au nevoie de o zguduitura buna ca sa-si revina.

Un altul mi-a spus ca femeia lui are diavol. Starneste mereu scandaluri in casa. Se scoala noaptea, ii scoala pe toti, le rastoarna pe toate. „Tu te spovedesti?” – il intreb. Nu”, – imi spune.Trebuie sa fi dat drepturi diavolului, – ii spun. Nu s-a facut asta din senin”. In cele din urma am aflat ca s-a dus la un hoge, care i-a dat ceva sa stropeasca in casa pentru noroc si ca sa-i mearga bine la servici, si nici macar n-a dat vreo insemnatate acestui lucru. Dupa aceea diavolul treiera prin casa lui.
- Parinte, daca prind vrajile, cum se dezleaga ele?
- Prin pocainta si spovedanie. De aceea trebuie ca mai intai sa se afle pricina pentru care au prins vrajile, sa-si inteleaga omul gresala, sa se pocaiasca si sa se spovedeasca. Cati nu vin acolo la Coliba chinuiti pentru ca li s-au facut vraji, si-mi spun: „Fa rugaciune, ca sa ma usurez de chin!” Imi cer ajutorul, fara sa caute si sa afle de unde a inceput raul, ca sa-l indrepte. Adica sa afle in ce au gresit de au prins vrajile, iar apoi sa se pocaiasca, sa se spovedeasca, pentru ca sa le inceteze chinul.

Citeste si Cum iti dai seama daca ti s-au facut vraji si cum sa scapi de ele cat mai repede

- Parinte, atunci cand omul caruia i s-au facut vraji ajunge intr-o astfel de stare incat nu se poate ajuta singur pe sine, nu se poate spovedi, etc, il pot ajuta altii?
- Pot chema preotul acasa sa-i faca Sfantul Maslu sau aghiazma. Sa-i dai sa bea aghiazma, ca sa dea raul putin inapoi si sa intre putin Hristos inlauntrul lui. Asa a facut o mama cu copilul ei si l-a ajutat. Imi spusese ca fiul ei suferea mult, pentru ca i se facusera vraji. „Sa se duca sa se spovedeasca” – i-am spus. Parinte, cum sa mearga sa se spovedeasca in starea in care este?” – mi-a spus. „Atunci spune-i duhovnicului tau – ii spun, – sa vina acasa, sa faca aghiazma si sa-i dea fiului tau sa bea aghiazma. Dar oare o va bea?”. „O va bea”, – imi spune. „Ei, sa incepi de la aghiazma, – ii spun, – si dupa aceea incearca sa-l faci pe copil sa vorbeasca cu preotul. Daca se va spovedi il va arunca pe diavolul cat colo”. Si intr-adevar m-a ascultat si a fost ajutat copilul. Dupa putin timp s-a putut spovedi si s-a facut bine.

O alta femeie, sarmana, ce a facut? Barbatul ei s-a incurcat cu niste vrajitori si nici cruce nu voia sa poarte. Ca sa-l ajute putin, a cusut pe gulerul sacoului sau o cruciulita. Odata, cand trebuia sa treaca pe un pod de cealalta parte a unui rau, cum a calcat pe pod, a auzit o voce spunandu-i: „Taso, Taso, scoate sacoul, ca sa trecem impreuna peste pod”. Din fericire era frig si el a spus: „Cum sa-l scot? Mi-e frig!” „Scoate-l, scoate-l, sa trecem” – a auzit aceeasi voce. Mai, si diavolul acesta! Voia sa-l arunce de pe pod in apa, dar nu putea pentru ca avea cruciulita asupra lui. Totusi, in cele din urma, l-a aruncat acolo intr-un loc. Intre timp ai lui l-au cautat toata noaptea si l-au gasit pe sarmanul acela” cazut pe pod. Daca nu era frig si-ar fi scos sacoul si diavolul l-ar fi aruncat in mijlocul raului. L-a pazit crucea ce o avea pe reverul sau. Credea si sarmana lui femeie. Daca nu ar fi avut credinta, ar fi procedat asa?”
Cuviosul Paisie Aghioritul


vrajile pocainta spovedania coliba
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005543 (s)