News Flash:

John Kerry a recunoscut ca Bashar al-Assad castiga teren in conflictul sirian

6 Februarie 2014
1115 Vizualizari | 0 Comentarii
John Kerry
Secretarul de Stat american, John Kerry, a recunoscut miercuri că regimul lui Bashar al-Assad câştigă teren în conflictul sirian, dar a apărat strategia Statelor Unite pentru Siria. "Este adevărat, da, al-Assad şi-a ameliorat puţin poziţia. Însă el încă nu a câştigat. Este un impas", a declarat pentru CNN şeful diplomaţiei americane.

Întrebat cu privire la un eventual "eşec" al strategiei americane pentru Siria, Kerry a răspuns "nu".

"Politica pentru Siria este foarte dificilă (...). Nu vreau în niciun fel să caut scuze, (dar) vrem ca aceasta să avanseze cât mai repede, să o facem mai eficientă", a spus secretarul de Stat.

O polemică a izbucnit în ultimele zile la Washington după ce influenţi senatori ar fi afirmat că John Kerry ar fi admis, în cadrul unei întâlniri care a avut loc sâmbătă, la Munchen, în Germania, că politica Statelor Unite în Siria a eşuat şi necesită o schimbare.

John Kerry ar fi pledat pe lângă aleşi americani, între care republicanul John McCain, pentru înarmarea rebelilor sirieni.

Departamentul de Stat a dezminţit aceste afirmaţii.

"Diplomaţia este dură (...), dar începem să vedem contururile modalităţii în care vom putea" avansa, a declarat Kerry.

În urmă cu câteva zile, diplomaţia americană s-a arătat mulţumită de lansarea procesului de dialog între opoziţia siriană şi regimul de la Damasc, în cadrul conferinţei Geneva II.

Până în prezent, conflictul sirian s-a soldat cu peste 136.000 de morţi. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 33 queries | Mysql time :0.045509 (s)